Fotograaf
Brunopress
Films over vermiste dieren

Deze week draait de nieuwe Nicolas Cage-film Pig in de bioscoop. In deze film wordt het waardevolle, truffelzoekende varken van Nic Cage gejat en gaat hij op onderzoek in de onderbuik van de stad. Naar aanleiding van Pig kijken we naar een paar andere films waarin dieren vermist worden! Van 'geschikt voor kinderen' tot gewelddadige actiefilms!

7. Benji The Hunted (1987)

Het hondje Benji is een vriendelijk vuilnisbakkenhondje dat altijd klaarstaat om iedereen te helpen. In Benji The Hunted spoelt Benji aan in de wildernis en zelfs dáár vindt hij een project: vier kleine poemaatjes waarvan de moeder is doodgeschoten door een jager. Benji probeert zijn baasje terug te zoeken én de welpjes te redden, terwijl er nog allerlei jagers in het bos lopen.

De Benji-films zijn meestal prima familievermaak; zeker voor kinderen die nog niet héél hoge maatstaven hebben.

 

Article continues after the ad

6. Ace Ventura: Pet Detective (1994)

De mascotte van een american football-team wordt ontvoerd, waardoor de Superbowl mogelijk niet door kan gaan. Het is hét moment waar Ace Ventura op heeft gewacht. Deze ‘dierendetective’  is gespecialiseerd in het vinden van vermiste beesten en… heeft daarom bijna nooit werk. Ondanks dat de politie hem continu uitlacht blijkt hij tóch aardig goed in zijn baan.

De film verscheen in hetzelfde jaar als The Mask én Dumb & Dumber, waardoor Jim Carrey binnen een paar maanden tijd een wereldster werd!

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Homeward Bound: The Incredible Journey (1993)

Tegenwoordig zie je niet zo gek veel films meer waarin levende dieren de hoofdrol spelen, maar Homeward Bound is een glorieus voorbeeld. In deze kinderfilm worden twee honden en een kat door een familie tijdelijk achtergelaten bij een vriendin, maar de dieren denken dat ze gedumpt zijn. Vastberaden trekken ze door de woeste wildernis om hun baasjes te vinden.

Homeward Bound is een échte kinderfilm, hoewel het soms ook spannend wordt als een boze poema en beer achter de huisdieren aanzitten.

 

4. Bolt (2008)

Bolt is een genetisch gemanipuleerde superhond die het elke dag opneemt tegen duivelse spionnen en superschurken. Nou ja, dat dénkt hij tenminste: in werkelijkheid is hij de hoofdrolspeler in een spannende televisieserie. Als zijn baasje Penny op een dag ontvoerd wordt ontsnapt hij van de set en probeert hij haar te redden. Dan ontdekt de kleine haarbal dat hij tóch niet zo machtig is als hij dacht!

Bolt is een erg leuke familiefilm, maar werd in de bioscoop geen enorm groot succes. De film greep nét naast alle prijzen voor animatiefilms omdat hij in hetzelfde jaar verscheen als het briljante Wall-E.

 

3. John Wick (2014)

De levensgevaarlijke huurmoordenaar John Wick raakt zijn Mustang kwijt en zijn lieve hondje ehm… ook. Als Wick een klacht in wil dienen bij de lokale maffiabaas volgt een bloedbad van ongeveer anderhalf uur. En dat is nog niet alles: er verschenen nog twee sequels én er is een vierde film in de maak. Man, John Wick mist zijn hondje écht!

Na een paar pijnlijke flops gaf John Wick een flinke carrièreboost aan Keanu Reeves. Binnenkort zien we hem in de mysterieuze nieuwe Matrix-sequel The Matrix: Resurrections.

 

2. Babe (1995)

Deze geliefde kinderfilm draait om het varkentje Babe, dat een uitstekend herdersbiggetje blijkt te zijn. Hoewel Babe 2: Pig in the City écht draait om een verloren big, heeft deze film één groot nadeel: het is… Babe 2: Pig in the City.

De eerste Babe is oneindig veel beter dan de sequel, en Babe loopt ook eventjes weg als hij ontdekt dat zijn nieuwe baasjes wel van een karbonaadje houden. Door deze grappige, aandoenlijke film werden heel wat mensen vegetariër, inclusief hoofdrolspeler James Cromwell.

 

1. 101 Dalmatiërs

De dalmatiërs Pongo en Perdita krijgen een nestje van vijftien puppy’s en het leven van hun baasjes staat meteen op zijn kop. De gestoorde modeontwerpster Cruella DeVil ontvoert de jonge hondjes om er mooie bontjassen van te maken, dus gaan Pongo en Perdita op avontuur in het winterse Engeland.

In 1996 verscheen er trouwens een remake van deze film met Glenn Close als de schurk Cruella DeVil. De eerste remake was een groot succes (en is ook best te pruimen), maar de sequel dáár op (102 Dalmatiërs) is net zo overbodig als het gebruik van bont in de hedendaagse mode.

 

Nicolas Cage in Pig

Nicolas Cage is tegenwoordig vaak een terugkerende grap vanwege zijn bizarre films, geweldig wapperende haren en geflipte ‘Cage Rage’. Eéns in de zoveel tijd maakt hij dan weer een film als Pig om ons er aan te herinneren dat hij tóch een echte topacteur is.

Pig draait nu in de Nederlandse bioscoop.