Viva la festival! Etmalen lang stampen op de vetste muziek, genieten van onbetrouwbaar eten uit foodtrucks en zorgen dat je altijd 'dronken genoeg bent om een dixie aan te kunnen'. Tussendoor schijn je nog een beetje te moeten slapen, maar hoe doe je dat in de verzengende warmte van je tent? Geen stress: Superguide's got you covered. Dit zijn de 7 beste tips om de bloedhitte in je tent dit festivalseizoen te overleven.

1. Schaduw is je vriend

Als je op een golf zweet je tent uitgespoeld wordt, kun je beter eventjes bijkomen in de schaduw voordat je aan je festivalschema begint. Je tent per ongeluk in hartje sahara opgezet? Neem je eigen schaduw mee! Koop een goeie parasol of zonnescherm en het feest kan beginnen!

Article continues after the ad

2. Nee echt. Schaduw!

Een klein tentje in je backpack gepropt? Probeer je vouwbare vriend dan naast een grotere tent of in de buurt van bomen op te zetten, zodat je in de ochtend nog even wat schaduw kunt innen.

3. Kies liever een grote tent

Hoe makkelijk het ook is om een vouwtent in de lucht te gooien en met wat haringen aan de grond te nagelen, je kunt beter voor een groter exemplaar gaan als je niet wakker wilt worden in Club Tropicana. Kies een tent waar je rechtop in kunt staan. Hoe hoger de tent, hoe meer de warmte opstijgt en hoe koeler jij op de grond je roes uit kunt slapen.

4. Ventilatie is key

Eventjes met een nat vingertje bepalen waar de wind vandaan komt en dan je tent opzetten in die richting. 's Nachts laat je dan de rits van je tent óf je ventilatieraampjes een stukje open staan om een beetje zuurstof binnen te krijgen. Oh: wel fijn als je een insectennet voor de opening hangt.

5. Hoe natter hoe beter

Vanzelfsprekend, maar toch nog maar even noemen: water is je eerste levensbehoefte! Zorg dat je genoeg drinkt! Als de hitte naar je bol stijgt, leg je een nat t-shirt over je schouders om je temperatuur weer even terug naar aarde te brengen.

6. Gadgets?

Zit je festivalschmink net lekker en is een plons water in je gezicht niet waar je op zit te wachten? Probeer déze waternevelspray. Of kies voor een draagbare ventilator om moeder natuur een handje te helpen met een elektrisch briesje.

7. All out? Isolatiedekens!

Alle shine pakken met je hitte-survivalskills? Sleep een aantal van die reflecterende isolatiedekens mee het terrein op. Plak ze vast op je tent met de glanzende kant naar buiten en aanschouw hoe de zon zó weer terug de hemel in gekaatst wordt en hoe de rest van de camping verblind wordt door jouw 'schitterende' tent.