Waar we in Nederland moeten dealen met de zware kost die Jinek, DWDD en RTL Late Night ons voorschotelen (wat overigens wel voor spraakmakende momenten zorgt), weten ze in Amerika wel hoe je de talkshows een stuk gezelliger maakt. Met een spelletje! Dit zijn de zeven leukste talkshow-spelletjes die je meteen moet bingewatchen op YouTube.

Water War

De koning van de talkshow-spelletjes is zonder twijfel Jimmy Fallon. In Water War speelt Jimmy met zijn gast een potje Blackjack. De verliezer krijgt een glas water in zijn gezicht. Of de complete inhoud van een supersoaker.

Article continues after the ad

 

Box of Lies

Nog een pareltje uit handen van Jimmy. In Box of Lies kiezen Jimmy en zijn gast om en om een doos van de plank. Daarin zit een (vaak héél bizar) voorwerp dat hij/zij aan de ander moet beschrijven. Diegene moet dan bedenken of de verteller de waarheid spreekt. En dat zorgt vaak voor hysterische lachbuien.

 

Egg Russian Roulette

Bijna net zo spannend als de originele Russian Roulette is Jimmy Fallons versie. Jimmy en zijn gast kiezen om en om een ei uit een doos van tien stuks om op hun eigen hoofd stuk te slaan. Acht daarvan zijn hardgekookt en twee zacht. De strijdlust is erg hoog in dit spelletje!

 

Spill Your Guts or Fill Your Guts

Een persoonlijke favoriet: James Corden daagt zijn gasten uit om een aantal vreselijke vragen te beantwoorden. Liever niet? Dan mogen ze genieten van een hapje koeientong, gebakken vogelspin, stierenpiemel of vissenogen. Eetsmakelijk!

 

Phone Booth

In Phone Booth legt Jimmy Kimmel zijn gasten een aantal lastige vragen voor. Is het antwoord fout? Dan krijg je een mystery guest in je telefoonhokje. En dat loopt behoorlijk uit de hand!

 

Heads Up

Dit spelletje heeft Ellen zó vaak met haar gasten gespeeld, dat ze er uiteindelijk een app van heeft gemaakt zodat je het thuis ook uit kunt proberen. In Heads Up houdt Ellen verschillende woorden/personen/acties omhoog die de gast vervolgens uit moet beelden.

 

Know or Go

Met een druk op de knop laat Ellen haar gasten in een gat storten als ze de antwoorden op haar vragen niet weten. Het hysterie-gehalte is erg hoog in dit stukje van haar show!