Alle trouwe Grey’s Anatomy-fans weten inmiddels wel dat er elk seizoen een hoop mensen doodgaan. Je zou denken dat dokters juist levens redden, in plaats van zelf patiënt te zijn. Niets is minder waar bij Grey’s Anatomy. Met het oog op het nieuwe seizoen dat binnenkort te zien is op NET5, kijken we graag terug naar de 7 meest hartverscheurende sterfgevallen.

More content below the advertising

7. Doc the dog

Het is misschien geen mens, maar dat maakte het niet minder pijnlijk. Meredith adopteerde Doc the dog om over Derek heen te komen, die toen terugging naar zijn ex-vrouw Allison. Meredith ontdekte helaas botkanker bij Doc en besloot daarom om hem te laten inslapen. Wat een verschrikkelijke scène was dat zeg…

 

6. Reed Adamson

Misschien wel een van de beste afleveringen: Reed was op zoek naar benodigdheden voor een patiënt, toen Gary Clark aan haar vroeg naar Dereks kantoor. Ze vertelde hem dat ze geen tijd had, omdat ze een chirurg is. Toen knapte er iets in Clark en schoot hij haar door het hoofd.

5. Denny Duquette Jr.

Denny was een hartpatiënt en het liefje van Izzie Stevens. Hij stond op de donorlijst en na lang wachten – en een aantal leugens van Izzie - kreeg hij een harttransplantatie. Helaas overleed hij kort daarna aan een beroerte. Izzie erfde vervolgens al zijn miljoenen. Hiermee richtte ze het Denny Duquette Memorial Clinic op.

 

4. Mark Sloan

Het was een van de verdrietigste afleveringen in de geschiedenis van Grey’s Anatomy: de vliegtuigcrash. Het vliegtuig waarin Meredith, Cristina, Arizona, Derek, Mark en Lexie in zaten stortte kort na vertrek neer. In eerste instantie leek het alsof Mark geen verwondingen had, maar toen zijn grote liefde Lexie overleed, zakte hij in elkaar. Later in het ziekenhuis werden er interne verwondingen bij hem ontdekt. Hij kwam uiteindelijk in een coma terecht en na 30 dagen koppelden de dokters de beademingsapparatuur los.

3. Lexie Grey

Lexie zat ook in het vliegtuig toen hij crashte. Zij zat vast onder de vleugel van het vliegtuig en wist dat ze ging sterven. Mark stelde haar gerust en gaf eindelijk toe dat hij van haar houdt. “I’ve always loved you, I’ll always be in love with you.” Kort daarna stierf ze…

 

2. George O’Malley

Een van de originele personages, George O’Malley, werd ook niet gespaard. George sprong voor een bus om een vrouw te redden. Hij was zo verschrikkelijk verwond, dat niemand in het ziekenhuis hem herkende. Uiteindelijk realiseerde Meredith dat hij het was. Het mocht niet baten: tijdens de operatie overleed ‘ie alsnog. Still hurts!

1. Derek Shepherd

Dit was toch wel het meest hartverscheurende sterfgeval in Grey’s Anatomy geschiedenis. Niemand is hier nog overheen. Hoofdpersonage Derek Shepherd redde 4 mensen uit een wrakstuk, maar eenmaal terug in zijn auto werd hij aangereden. Hij overleed in het Dillard ziekenhuis, omdat een chirurg geen hersenscan deed voor de operatie. Ze verklaarde hem hersendood en Meredith besloot de beademingsapparatuur te loskoppelen. Why him Shonda, why him?!

 

Videoland

Fans schrokken zich rot toen de serie plotseling verdween van Videoland. Gelukkig kunnen we de knappe dokters in 2019 weer terugverwachten op het streamingplatform. Phew!

More content below the advertising

Rapper Eminem spuwde gisteren zijn gal op Netflix omdat de streamingdienst The Punisher (en Jessica Jones ook, natuurlijk) cancelde, en nu reageert Frank Castle-acteur Jon Bernthal weer op die reactie.

More content below the advertising

Eminem kwam gisteren op voor The Punisher en al zijn fans. In een keiharde tweet haalde hij uit naar Netflix. “DEAR NETFLIX”, begon hij in hoofdletters. “YOU ARE BLOWING IT!”. Duidelijke taal.
 

 

Jon Bernthal reageert

Acteur en hoofdrolspeler Jon Bernthal, uiteraard hét gezicht van The Punisher als de meedogenloze vigilante Frank Castle, voelt zich vast nog een beetje down. Die Eminem-reactie voelt dan vast als een steuntje in de rug. De acteur reageert in een tweet vandaag op die actie: hij voelt zich trots dat Eminem blijkbaar keek!
 

 

Veel te duur

In de afgelopen dagen druppelden verschillende berichten de media in die verder ingaan op de ‘echte’ reden waarom Netflix de Marvel-shows in de prullenbak gooide. Zo kwam The Hollywood Reporter met het nieuws dat Netflix nooit écht de licentierechten had voor die shows. Die lagen al die tijd bij Disney en Netflix betaalde ABC (ook van Disney) een flinke som geld om de shows uit te zenden. Nu daalde de kijkcijfers van The Punisher al en daar komt nog bij dat alle shows ook vrij duur waren om te maken. Een en een is twee.
 

Disney+

Het is overigens geen goed bewaard geheim dat Disneys aankomende streamingdienst Disney+ Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage én Iron Fist waarschijnlijk ooit nog gaat overnemen. Het zou zonde zijn om al deze personages op de plank te laten liggen. Mocht Disney het gaan doen, staat er nog wel een addertje onder het gras te wachten.
 

Geen show die zijn hoofdpersonages zo frequent uitmoordt als The Walking Dead. Momenteel zitten we vuistdiep in seizoen 9, maar welke survivors zijn eigenlijk nog de moeite waard? En wie mag er naar het land van de doden? Wij zochten het voor je uit!  

Let op: dit artikel bevat ook spoilers voor seizoen 9!

More content below the advertising

10. Jerry

De grote vriendelijke reus van de serie. Nog altijd de meest trouwe rechterhand ooit. Hij adoreert koning Ezekiel en is niet te beroerd om vijanden keihard door midden te klieven met zijn mega-axe. Sowieso het personage met het tofste wapen uit de serie.
 

9. Ezekiel
 

De onofficiële koning van de groep. Een inspirerende en altijd opbeurende leider die door diepe dalen ging vóór de apocalyps, maar ook zeker tijdens. We herinneren ons tijgermaatje Shiva nog maar al te goed. Veroverde het hart van Carol en dat is al een prestatie op zich.
 

8. Judith

Little ass-kicker is opeens een stukje ouder en nóg meer badass geworden. Met een eigen katana en natúúrlijk papa’s sheriff-hoedje. Misschien wel het personage met de meeste potentie in de serie. Hopelijk staat haar een gouden toekomst te wachten! Haar relatie met Negan is ook te interessant om te laten liggen.
 

7. Aaron

Nog altijd een tof personage dat stiekem al héél lang meedraait. Die metalen arm? Dat maakt ‘m alleen maar cooler. Is na de time jump een solide vechtersbaas (mede dankzij trainingen van Jesus). Roept geen haat op en dat is al heel wat! Tevens is het gewoon een lieve gast die altijd klaar staat voor zijn mede-survivors.
 

6. Negan

Zit momenteel nog altijd in de bak – ondanks enkele uitstapjes. Blijft een intrigerend personage. Ook interessant: als meedogenloze villain is hij natuurlijk verantwoordelijk voor vele, nog altijd enorm pijnlijke doden (Glenn en Abraham, *snik*). Toch voelen we nu, euhm, compassie? Vergeving gaat te ver, maar fans zouden het nu best balen vinden als hij de show moet verlaten – en dat zegt genoeg. Redemption is coming!
 

 

5. Maggie

Eeuhm, ja: dit is een lastige. We weten inmiddels dat ze plotseling verdween. Het was voor velen een shock om te horen dat deze aflevering blijkbaar ook haar laatste was. Die kwam een beetje uit de lucht vallen. Toch moeten we in de tussentijd niet vergeten dat Maggie één van meest geliefde personages ooit was. Of ze dat ook blijft, hangt helemaal af van haar onvermijdelijke terugkeer over een aantal jaar (als we mogen dromen).

Haar intense scène met Negan van dit seizoen blijft een hoogtepunt.
 

 

4. Rick

Staat enkel op dit lijstje omdat ‘ie nog gewoon leeft. Hoe en wat? Dat weet niemand. Die drie aankomende Rick-spin-off-films duiken dieper in de wereld en de toekomst van Mr. Grimes. Nog altijd de absolute leider van de show, ook al denken zijn vrienden dat hij dood is. Zijn ‘presence’ voel je nog steeds over de serie hangen en dat is een testament dat laat zien hoe enorm belangrijk hij nog steeds is.
 

3. Michonne

Gelukkig komt ze volgend seizoen gewoon terug, maar helaas is dat óók meteen haar laatste… We kunnen ons inmiddels geen TWD-wereld zónder Michonne meer voorstellen. Dat afscheid kan dan ook niet laat genoeg komen. Michonne bezit elke eigenschap die een TWD-personage goed maakt: ze is een badass, heeft een flink uitgediepte geschiedenis én haar motivaties zijn geloofwaardig. We gaan je missen!
 

2. Daryl

Onder diehard TWD-fans hoor je vaak de kreet: “If Daryl dies, we riot!” We zijn er van overtuigd dat Daryl na zoveel seizoenen nog altijd van onschatbare waarde is. Hij veranderde zo langzamerhand in het hart van de serie. Ricks rechterhand en Carols bff zonderde zich enige tijd af en kreeg een hond (genaamd Dog), maar nu is ‘ie weer helemaal terug - gelukkig maar!
 

1. Carol

Queen Carol is de grootste bazin die TWD kent. Geen enkel personage is zó erg veranderd in de loop van de serie. Kijk maar eens naar de Carol van seizoen 1: een frêle vrouw, bang voor haar man met zijn losse handjes. Nu weet je wel beter: ze is nu een supersterke moordmachine waar iedereen bang van moet zijn en redde de groep al ontelbare keren. Carol is het onbetwiste hoogtepunt van character development.
 

Irritant

4. Eugene

Nog altijd hopeloos verliefd op Rosita. En heel slim en inventief. Maar verder… is Eugene vrij doelloos. Hij kan zich op zijn minst verdedigen en dat was vroeger wel anders. Gooit er regelmatig onnavolgbare spraakwatervallen uit en we zijn nog altijd niet vergeten hoe hij de groep meerdere keren naaide als Savior.
 

3. Alden

Een van de weinige ex-Saviors met een werkend moraal kompas. Met hele goede looks. Vóór de time jump diende hij als Maggie’s sparringpartner en flirt, maar nu, ná de time jump, is ‘ie opeens met Enid samen? Beetje creepy. We zouden het echt niet erg vinden als The Whisperers ‘m omleggen (hij is toch al gevangen genomen).
 

2. Anne

Totaal onuitstaanbaar. Ook na haar transformatie van Jadis, leider van de garbage people, naar Anne, degene die waarschijnlijk opduikt in één van die drie aangekondigde Rick-films. Als ‘redder’ van Rick krijgt ze nog enige credits, maar voor de rest zullen we bar weinig onthouden van deze onverklaarbare creatie.
 

1. Henry

Vervelend puberjoch dat zich meer dan eens misdroeg. Schijnt een ‘prince’ te zijn. Hij belandde zelfs in de cel na een avondje zuipen met zijn nieuwe tienermatties. Met Carol en Ezekiel als ouderfiguren zou je meer verwachten. Had ooit een véél coolere oudere broer. Verder niet zo interessant.