Sex education netflix otis eric.png

Netflix knalde de coming-of-age-serie Sex Education er in januari op en sindsdien is de wereld helemaal in de ban van de ongemakkelijke, herkenbare puber-avonturen van Otis, Eric en Maeve. Terwijl we wachten op seizoen 2, verzamelden we speciaal voor jou een aantal series die je in de tussentijd kan bingen!

1. Freaks and Geeks

Een heerlijke tijdscapsule! Freaks and Geeks volgt twee groepen studenten in een 80’s high school-setting: de gekke cool kids en de nerds. Helaas maar één seizoen van gemaakt, maar je ziet er grote a-listers terug die toen nog broekies waren: Seth Rogen, James Franco én Jason Segel, bijvoorbeeld. Lekker ruig en heerlijk ongemakkelijk, met een herkenbare mix van puberproblemen als pesten, drugsgebruik, drinken en ‘eerste keren’.
 

 

Article continues after the ad

2. The End Of The F***ing World

Nogal duister, maar het heeft ongeveer dezelfde offbeat toon als Sex Education. De 17-jarige psychopaat James gaat op roadtrip met de keiharde, mysterieuze Alyssa – op zoek naar haar echte vader. Wat volgt is een gestoorde ontdekkingsreis met twee hele rare, maar opgewonden pubers die voor elkaar vallen. Hoogst vermakelijke én ongemakkelijk. Te zien op Netflix (en er komt gewoon een tweede seizoen).
 

 

3. Awkward

Minstens zo puberaal en gênant als Sex Education. In Awkward volgen we de onzekere en onzichtbare Jenna Hamilton van 15, die na een ongeluk slash zelfmoordpoging opeens ongewenst populair is. Werkelijk álles wat in Sex Education voorbij komt, zit hier ook wel een beetje in. Verborgen liefdes, sexting, een geniale high school-setting; perfect. Nog perfecter: vanaf vandaag staat de hele reeks (alle 5 seizoenen!) weer op Videoland. Bingen maar!
 

 

4. Skins

Hier gaat het er nog iets heftiger én sexyer aan toe dan in Sex Education. In de superpopulaire Britse tienerdramaserie Skins volg je drie verschillende casts (eigenlijk: generaties), verspreid over 7 seizoenen. Bijna elke aflevering staat er één personage centraal. Het zijn stuk voor stuk seizoenen vol seks, héél veel feestjes, homoseksualiteit, mentale problemen, drank, vriendschap, drugs én alles wat daarbij hoort. Deze rauwe show speelt zich af in Bristol en is voor velen jeugdsentiment. Staat op Netflix!
 

 

5. Derry Girls

Net even andere koek, maar zeker herkenbaar voor Sex Education-lovers. Deze Netflix-serie is óók Brits, maar focust zich op een 16-jarig meisje en haar vriendinnengroep. Het speelt zich af in het Noord-Ierse Derry circa 1992 – inderdaad, vol in The Troubles, de tijd waarin Noord-Ierland enorm verdeeld was. Het gaat die heftige zaken zeker niet uit de weg, maar Derry Girls is bovenal een sterke coming-of-age-comedy over hoe het is om op te groeien als meisje in een extreem roerige omgeving.
 

 

6. Lovesick

Volgt slungel Dylan, die erachter komt dat ‘ie chlamydia heeft. En dat vervolgens gebruikt om het nog eens aan te leggen met al zijn ex-bedpartners. Wow! Een serie die – vanwege de wat oudere hoofdpersonages – misschien niet meteen doet denken aan Sex Education, maar: de stomme acties en ongemakkelijkheid van Dylan lijken nogal op die van Otis. Wederom te zien op Netflix.
 

 

7. Easy

In Easy zie je eigenlijk het werk van Otis’ moeder Jean (Gillian Anderson), de sekstherapeute. Deze Netflix-show – het derde seizoen komt nog dit jaar online – focust op veel verschillende personages, vaak koppeltjes, die allerlei zéér herkenbare, maar ook frustrerende problemen hebben. Vooral op het seksvlak. Natuurlijk. Ook moeten ze dealen met partners die hun relatie niet meer zo zien zitten. Dit alles speelt zich af in Chicago. Met best wel grote namen als Dave Franco, Orlando Bloom en Aubrey Plaza.