Dood is dood. Behalve op tv! Deze zeven bekende serie-personages stonden op uit de dood.  

Article continues after the ad

Jon Snow in Game of Thrones

Te beginnen met een inkoppertje. Een jaar lang zat iedereen zenuwachtig te piekeren: Jon is niet echt dood, toch? Na een jaar lang zweten was daar het antwoord: natuurlijk leeft ‘ie nog en dit keer is ‘ie terug mét proper manbun. 

Iedereen in Supernatural

Er hangt een dodelijke sfeer bij Supernatural. Vooral Sam en Dean hebben het zwaar te verduren. Ze leggen het loodje, staan weer op en leggen weer het loodje. Soms meerdere keren per seizoen. Vermoeiend!  

Dan Connor in Roseanne

Had ‘ie nou een fatale hartaanval, of niet? De dood van Dan Connor in Roseanne is een rommeltje. En dat geldt niet alleen voor het script. De serie zelf werd vorige maand ook de strop om gedaan, nadat hoofdpersonage Roseanne Barr wat racistische Tweets de wereld instuurde.   

Sherlock in Sherlock

Twee jaar! Zo lang duurde het totdat we erachter kwamen dat Sherlock de angstaanjagende val vanaf het dak van een ziekenhuis had overleefd. Hoe? We’ll never know. 

Elizabeth Keen in The Blacklist

De eerste keer dat Liz haar dood fakete, zagen we aankomen. De tweede keer? Absoluut niet. Driemaal is scheepsrecht?

Buffy in Buffy the Vampire Slayer

Aan het einde van seizoen 5 offert Buffy zichzelf op als ‘geschenk’ aan de wereld. Maar haar bestie Willow, een heks met best wat superkrachten, is het hier niet mee eens. Hokus pokus pilatus pas, Buffy leeft weer! 

Ludo in GTST

Niets te doen op vrijdagavond? Dan is het moordspel altijd een goed idee! Pas wel even op dat niemand de nepkogels vervangt voor het echte werk, zoals in GTST. Het werd Ludo bijna fataal, tenminste. Dat dachten we een tijdje. Maar GTST zou de titel ‘soap’ niet verdienen zonder vreemde, dramatische plot twist.