Het moment dat twee mensen eindelijk verliefd op elkaar raken… Hartverwarmend, toch? Als je Hollywood mag geloven eindigt elke romance met een happily ever after. We weten natuurlijk allemaal dat dat gelul is, en dus zetten we de beste romantische films zónder happy ending op een rijtje.

Wees gewaarschuwd: we verklappen hartbrekende spoilers!

La La Land

Voor een upbeat musical-film met veel jazz-liedjes, eindigt La La Land niet al te vrolijk. In the city where dreams are made zien we Ryan Gosling en Emma Stone schitteren als twee worstelende, artistieke mensen die het proberen te maken in Hollywood. Gosling als jazzpianist Sebastian en Stone als aspirerende actrice Mia. Met veel moeite lukt het ze uiteindelijk om succesvol te worden, maar dan helaas wel zonder elkaar. Awww...

Me Before You

Over verdrietige films waar je zeker van gaat janken gesproken: Me Before You. Deze film hoort ook zeker in dit lijstje.  Louisa verandert van baan en wordt de verzorger van Will - een rijke bankier die na een ongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen, omdat hij niks meer zelf kan doen. Er ontstaat een band tussen hen die hij niet zag aankomen, maar dat verandert uiteindelijk niet zijn wens… So sad! 

The Break-Up

De titel hint al naar het onderwerp van de film. In deze romcom zien we Vince Vaughn en Jennifer Aniston als Gary en Brooke, een koppel dat de relatie niet meer ziet zitten. De film laat een realistische beeld zien van de manier waarop koppels in het echte leven uit elkaar gaan, in tegenstelling tot alle gelukkige oplossingen die wij gewend zijn van de filmindustrie.

Blue Valentine

Ook hier is de titel niet al te vrolijk. De film Blue Valentine heeft ook zeker geen leuk of gelukkig einde. We zien het getrouwd stel Dean (alwéér Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams) op verschillende momenten in hun relatie. Van het moment waarop ze verliefd raken op elkaar, samen een baby krijgen en uiteindelijk gaan scheiden. Erg jammer, maar heel normaal tegenwoordig?

Edward Scissorhands

Johnny Depps personage Edward is gecreëerd door een uitvinder die overleed voordat hij hem kon afmaken. Hierdoor heeft Edward scharen waar zijn handen horen te zitten. Kim is de enige die aardig doet tegen Edward. Er bloeit een relatie op tussen hen, maar Kims jaloerse ex is daar niet zo blij mee. Nadat de ex Kim probeert aan te vallen, steekt Edward hem neer en gooit ‘ie hem uit het raam. Edward en Kim beseffen dat het onmogelijk is om samen te blijven. Ze geven elkaar nog een laatste kus en nemen afscheid. Hoewel het niet gelukkig eindigt, is de moraal van het verhaal dat innerlijke schoonheid altijd buiten schijnt *zwijmel*

Titanic

My heart will go on… wie kent ‘em niet? Het was lang de grootste kaskraker aller tijden. Titanic is een van de bekendste en meest hartverscheurende liefdesverhalen ooit! De verboden relatie van Jack en Rose eindigt, zoals iedereen weet, in één groot tranendal. De Titanic raakt de beruchte ijsberg en daar gaat het onzinkbare schip, richting de bodem. Jack offert zichzelf op voor Rose en overlijdt in het water. De wereld is er inmiddels wel uit: hij paste ook gewoon op die deur. 

Casablanca

Een van de meest iconische liefdesverhalen ooit, in een van de meest invloedrijke zwartwit-films: Casablanca. Rick en Ilsa proberen tijdens de Tweede Wereldoorlog samen te vluchten, maar dat gaat natuurlijk niet als gepland. Hoewel Rick normaal geen gul persoon is, gebruikt hij de belangrijke douane-papieren om Ilsa en haar man te helpen het land te verlaten. Ilsa wil dit niet, maar Rick geeft aan dat ze spijt krijgt als ze blijft. “Maybe not today. Maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life.” De laatste momenten van Casablanca waren hartverscheurend en blijven tot op de dag van vandaag een van de meest memorabele scènes ooit.  

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!