Queen frontsinger Freddie Mercury was een van de grootste entertainers ooit en acteur Rami Malek weet dat fantastisch te imiteren in Bohemian Rhapsody. Wij kunnen wel een paar redenen bedenken waarom hij dit weekend de Oscar voor Beste Acteur moet winnen!

1. Rami Malek oogt perfect als Freddie Mercury

Dit zag je al aan de eerste filmposter: Rami lijkt als twee druppels water op de beroemde zanger. Normaal gaan biopics twee kanten op: of ze transformeren een acteur totdat hij goed genoeg lijkt op een bekend persoon, of ze geven hun eigen visie op die celebrity en laten de acteur de rest invullen. Rami Malek combineert het beste van beide manieren en spat gelijk van het scherm af zonder het als een ‘trucje’ te laten lijken.

Article continues after the ad

2. De huidige Queen bandleden dachten zelfs even dat hij Freddie was!

Rami Malek IS Freddie Mercury. Wie het daar ook mee eens is? De overige bandleden van Queen! Gitarist Brian May vertelde in een interview hoe griezelig de gelijkenissen tussen de acteur en de zanger waren. Ze hielpen achter de schermen mee met advies en doneerden zelfs kleding aan de acteurs. Voor een hele korte periode was Freddie gewoon terug. “He inhabited Freddie to the point where we even started to think of him as Freddie. Really remarkable.”

bohemian rhapsody freddie mercury rami malek queen

3. Hij had nul gevoel voor muziek voor hij aan Bohemian Rhapsody begon

Mr. Robot is de grote doorbraak van Rami Malek maar het hackersbestaan heeft hem geen muzikaal gevoel gegeven. Producer Graham King was echter zo overtuigd dat Rami Freddie kon spelen, dat hij de acteur ruim baan gaf om te oefenen. De acteur leerde goed te playbacken en te praten met een gebitje in. Met behulp van een bewegingscoach oefende hij ook alle kleine trekjes van Mercury. Daarom zijn de optredens in de film zo overtuigend.

4. De Oscar jury is dol op acteurs die zich fysiek transformeren zoals Rami Malek

De Oscar voor Beste Acteur wordt vaak ook dankzij de make-up gewonnen. Rami lijkt zelf al veel op Freddie, maar met behulp van make-up en wat protheses groeit hij samen met Mercury mee in z’n uiterlijk en flamboyante stijl. Subtiel maar indrukwekkend!

5. Bohemian Rhapsody eindigt met z’n allersterkste scène 

De grote boze Oscar-jury bestaat uit hele oude mensen en hun geheugen is niet meer op z’n best. Bohemian Rhapsody heeft als voordeel dat de beste scène, het legendarische Live Aid concert, op het eind zit. Bioscoopgangers gingen met kippenvel de zaal uit en hopelijk deed de Oscar-jury dat ook. Overigens heeft de Blu-Ray release van Bohemian Rhapsody echt het hele Live Aid concert als Extra meegeleverd.

6. Rami Malek heeft alle grote awards al gewonnen voor de rol

Als de Oscar dan naar Rami Malek gaat, kan hij het gouden beeldje mooi in z’n uitpuilende prijzenkast zetten. De vertolking van Freddie Mercury was al goed voor een Golden Globe, een SAG Award en een BAFTA Award. Alleen nog de Academy Award en Rami heeft het pretentieuze filmprijzenkwartet compleet!

7. De concurrentie is stevig maar niemand is zo goed als Freddie Mercury

Voor Beste Mannelijke Hoofdrol zijn ook Christian Bale, Bradley Cooper, Willem Dafoe en Viggo Mortensen genomineerd. Vier van de allerbeste Hollywood-acteurs die stuk voor stuk indrukwekkend acteerwerk leveren in hun films. Maar ze missen één ding: Freddie Mercury! Rami Malek speelt letterlijk een showsteler die op eenzame hoogte stond en nu weer staat. Ondanks matige reviews voor Bohemian Rhapsody, is de film een fenomenaal succes wereldwijd en harkt de hoofdrolspeler en de rest van de filmcrew prijs na prijs binnen. Het zou zomaar kunnen dat Freddie Mercury nog één keer zijn magische aantrekkingskracht gebruikt zodat Rami Malek de Oscar verovert…