Dutch Comic Con zit er weer op! Wij waren er afgelopen weekend natuurlijk bij en vertellen je - aan de hand van pure overtuigingskracht én cosplay-foto's - waarom je volgend jaar ook moet gaan. 

7. In contact komen met andere fans was nog nooit zo makkelijk!

Op Comic Con deelt iedereen maar al te graag hun passie. Probeer jij tijdens het Kerstdiner ook tevergeefs tante Trudy en oom Edwin te enthousiasmeren over de volgende Marvel-film? Kaart het einde van Infinity War aan op Comic Con en je krijgt een hele andere reactie. Daarnaast zijn er talloze verenigingen en fan-clubs aanwezig die jou met open armen ontvangen.

 

Article continues after the ad

6. Je kunt verkleed als je favoriete comic-, film- of serie-personage

We know, we know: cosplay is niet hetzelfde als verkleden. Maar voor de Comic Conner in spe, is dat wellicht nog niet duidelijk. Hoe dan ook: niemand (maar dan ook niemand) gaat je raar aankijken als jij als Archie uit Riverdale de jaarbeurshallen binnenwandelt. Sterker nog: een erg groot deel van de mensen die naar Comic Con gaat doet aan cosplay. Zoals deze bad-ass Bumblebee bijvoorbeeld. Die je binnenkort ook in CGI-vorm kunt checken in de bioscoop.

 

5. Of je kunt gewoon lekker cosplayers kijken

Zelf niet de behoefte om je in een pakkie te hijsen? No worries. Er zijn genoeg niet-verklede mensen die liever de kat uit de boom kijken. En dat is niet erg. Sterker nog, cosplayers vinden het juist tof als jij enthousiast wordt van hun outfit. That being said: gaan als Hawkeye en Captain America (zoals deze helden) is natuurlijk wel tien keer vetter.

 

4. Er zijn kraampjes met héle gave spullen

Schakel alvast een begrafenisondernemer in voor je bankrekening, want in de zogeheten Dealer Hall gaat ‘ie eraan. Bij de talloze stands kun jij al je favoriete merchandise kopen. Van comicbooks tot toverstaffen, bordspellen, posters en t-shirts: Comic Con heeft het allemaal. Wij eten de rest van de maand crackers met ketchup, maar hebben nu wél een lightsaber op de redactie hangen.

 

3. Ook die-hard gamers kunnen hun hart ophalen

Er is een volledige hal ingericht voor gamers. Op de stage worden er gametoernooien gehouden en interviews gedaan, er zijn talloze arcadekasten, de mannen van Power Unlimited hebben er een stand en je kunt de nieuwste gamingtechnologie uitproberen. Wat wil je nog meer?

 

 2. Er komen aardig wat bekende gezichten langs... en je kunt met ze op de foto!

Onder meer Lana Parilla en Rebecca Mader uit Once Upon A Time, Richard Dean Anderson van MacGyver, Gaten Matarazzo uit Stranger Things en Jerome Flynn uit Game of Thrones waren aanwezig om vragen van fans te beantwoorden. Extra leuk: je kunt ook met ze op de foto… voor een ‘schappelijk’ bedrag.

 

1. De sfeer is mega gemoedelijk!

De voornaamste reden dat jij er – naast alle vette stands en podia - gewoon bij moet zijn volgend jaar? Er heerst een leuke sfeer! Geen gezeik, geen gehaat; gewoon lekker met z’n allen genieten van al het moois dat popcultuur te bieden heeft. Wat wil een echte comic, serie- en filmliefhebber nog meer?