Star Wars Galaxy Edge

Star Wars-fans hebben sinds deze zomer hun eigen pretpark in Walt Disney World Florida. Binnenin Disney’s Hollywood Studios kun je reizen naar Batuu, de afgelegen Resistance planeet. Hier zijn 7 redenen waarom je Galaxy’s Edge eenmaal in je leven moet bezoeken!

1. Rise of the Resistance

Begin december opende Rise of the Resistance in Galaxy’s Edge: de grootste en technisch meest geavanceerde attractie die Disney ooit gemaakt heeft. Als Resistance lid word je gevangengenomen in een Star Destroyer, maar helpen Finn en Poe Dameron je ontsnappen. Kylo Ren zit je tijdens een razende achtervolging op de hielen en je weet uiteindelijk te ontsnappen door in een escape pod (simulator) een vrije val naar de planeet Batuu te maken! Knap is hoe Disney via hologrammen en animatronics je echt middenin de laser- en lightsaber-actie zetten. Ook zijn alle acteurs uit de nieuwe Star Wars-films overgehaald om exclusieve scènes voor de attractie op te nemen. Verplichte kost voor de fans dus, net als deze 9 ongelofelijke weetjes over Star Wars.

 

Article continues after the ad

2. Smuggler’s Run: vliegen in de Millennium Falcon

De eerste attractie van Galaxy’s Edge is natuurlijk ook niet de minste: vliegen in de Millennium Falcon en een lading stelen van de First Order! Je mag voor de rit begint kiezen of je het ruimteschip bestuurt, de laserkanonnen bedient of als mechanic de harpoenen afschiet. Genoeg reden om deze attractie meerdere keren te doen dus. Wilde je altijd al weten hoe ze al die ruimteschepen in Star Wars zo realistisch in beeld konden brengen? Deze 18 behind the scenes beelden geven je een hele andere kijk op het scifi universum!

 

3. Lekker zuipen in Oga’s Cantina

Oga’s Cantina is misschien niet de Mos Eisley Cantina uit A New Hope, maar het komt er wel bij in de buurt. DJ Rex, de plaatjes draaiende droid op de achtergrond, speelt soms zelfs de Mos Eisley-muziek! De echte attractie zijn echter de drankjes die het lompe barpersoneel serveert. Ja, de cocktails zijn duurder dan een biertje in Amsterdam centrum maar zelfs daar kun je niet een Fuzzy Tauntaun krijgen. De buitenaardse versnapering is tegelijkertijd zoet, zout, koud en gloeiendheet. Na je eerste slokken begin je spontaan te praten als Chewbacca.

 

4. Meer raar eten eten en drinken

Waarom stoppen bij Oga’s Cantina? Je kan op veel meer plaatsen gek voedsel vinden in Galaxy’s Edge. Luke’s favoriete blauwe melk is zelfs te koop, met of zonder een scheutje rum. Tevens ontbeten we met gebakken paarse aardappelen en konden we later op de dag genieten van gerechten als Smoked Kaadu Rib (varkensribbetjes), Fried Endorian Tip-yip (gefrituurde kip) of Yobshrimp Noodle Salad (Um… dit zijn gewoon garnalen). Allemaal op vreemde wijze klaargemaakt maar wel superlekker. Onze favoriet was overigens de gekleurde popcorn met fruitsmaak.

 

5. Je eigen lightsaber of droid maken

Voor je Galaxy’s Edge binnenhuppelt kun je nog een reservering maken voor een Lightsaber of Droid Workshop. Tijdens deze sessies bouw je je eigen Jedi wapen of robotje die je met een afstandsbediening kan besturen. Let wel op: de droid kost ongeveer 100 dollar om mee te nemen en de lightsaber meer dan 200 dollar! Maar dan heb je wel de ultieme Star Wars souvenir gemaakt met je eigen handen.

 

6. Tegen Kylo Ren zeggen dat ie een eikel is

De Disney castmembers zijn beroemd om hun roleplaying en de Star Wars-personages doen gezellig mee. Als je niet uitkijkt staat een Storm Trooper naar je telefoon te loeren omdat hij denkt dat je geheime Resistance informatie probeert te verspreiden. Niet dat ze je dan arresteren maar je kan naast het gebruikelijke fotomomentje ook lekker tegen Kylo Ren zeggen wat je werkelijk van The First Order vindt. Je kan in theorie ook kritiek op de Resistance hebben tegen Chewbacca, maar we raden af om een wookie je vijand te maken.

 

7. Gekke souvenirs kopen in de Black Spire Marketplace

Hou je de hand op de knip in Galaxy’s Edge? Dan is een wandeling door de Black Spire Marketplace nog steeds een must want de winkels zijn attracties op zich. De Creature Stall heeft naast knuffels ook buitenaardse wezens slapend in hun kooien. Even verderop vind je een winkel met de laatste Jedi en Sith-mode en de beste speurneuzen vinden misschien ook een mysterieuze winkel vol lightsabers en Jedi artefacten. Zelfs de wandelstok van Yoda is daar te koop! Het script van The Rise of Skywalker dan weer niet; die kon je heel kort op eBay vinden dankzij deze acteur.

Galaxy’s Edge is toegankelijk voor iedereen met een Walt Disney World toegangspas voor Disney’s Hollywood Studios. Vanwege de drukte bij Rise of the Resistance raden we aan dat je de My Disney Experience app downloadt voor de actuele wachttijden en Fastpass-mogelijkheden.