One Hit wonders, Home Alone, Rupert Grint

Er zijn soms van die acteurs die 1 grote hit krijgen, maar waar je daarna nooit meer wat van hoort. En dan zijn het ook nog best grote namen! Waarom worden ze nooit meer gecast door Hollywood? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. 

Lacey Chabert – Mean Girls

Je kent haar wel. Die ene die met iedereen meeging. Ze was wel de liefste van de gemene groep, maar ook één en al meeloper. De echte fans kunnen haar nog vinden in een heleboel zoetsappige Hallmark-films, maar een grotere rol dan die van Gretchen Wieners (die ouders gaven haar ook geen schijn van kans hè) in Mean Girls, heeft ze niet meer gehad.

 

Jennifer Grey – Dirty Dancing

Ze had 'the time of her life' in Dirty Dancing samen met Patrick Swayze (begrijpelijk). Maar na een foute neuscorrectie, was dat een beetje het einde van haar carrière. Ze heeft wel altijd die lift van Patrick Swayze nog om op terug te kijken. Nog steeds een van de beste muziekfilms ooit!

 
Kippenvel...

 

Linda Blair - The Exorcist

Als kind maakte Linda haar grote doorbraak met The Exorcist... en daar hield het op. Ze werd uit 800 kandidaten gekozen voor de rol van Regan en kreeg zelfs een Golden Globe voor die prestatie, maar toen ze op haar achttiende werd gearresteerd voor drugsgebruik, kwam ze op de zwarte lijst van Hollywood te staan. Niemand wilde haar meer in zijn film hebben. Blair kreeg nog wat rollen in B-films, maar verder dan dat kwam ze niet. 

Article continues after the ad

 

Macaulay Culkin – Home Alone

Macalaulay Culkin komt elk jaar op tv en je raadt natuurlijk meteen met welke filmreeks. Je kan hem rekenen tot een van de bekendste kindacteurs ooit! Misschien was Home Alone wel genoeg werk om hem de rest van zijn leven comfortabel te maken en is hij nu gewoon klaar? Goals. Hij trok zich na Home Alone daarom ook jaren terug uit de media. Nu gaat het gelukkig wat beter en is hij weer vaker te zien. Hij zegt zelf ook rond het kerstseizoen vaker herkend te worden op straat. Home Alone is zo'n klassieker dat LEGO er een set van gemaakt heeft! 

 

Rupert Grint – Harry Potter

We zochten eerder al uit wat er eigenlijk met deze Harry Potter-ster is gebeurd. Waarom horen we niks meer van hem na de megapopulaire filmreeks? Medespelers Daniel Radcliffe en Emma Watson maakten volop gebruik van hun kickstart in de Hollywood-wereld en schitteren nog regelmatig op het witte doek. Maar Rupert Grint vond het wel genoeg geweest en richtte zich op andere dingen. Hij speelde wel nog als Ed Sheeran look-alike in deze leuke videoclip van Lego House! De Ron Weasley-acteur is op dit moment waarschijnlijk veel te druk als kersverse vader! 

 

Sarah Michelle Gellar - Buffy the Vampire Slayer

De heartthrob van menig tiener in de jaren 90 (en nu misschien stiekem nog steeds). Buffy leverde Sarah Michelle Gellar niet alleen een Emmy Award op, maar ook hordes mannen die wel een beschuitje met haar zouden willen eten. Alleen na Buffy bleef het angstvallig stil voor Michelle. De actrice kreeg een reputatie als horror-actrice en werd voor niks anders meer gecast. Zo zag je haar in wat inwisselbare griezelfilms en, oh ja... Scooby-Doo. Daar lusten zelfs de honden geen brood van! Tegenwoordig houdt ze het vooral op stemmetjes inspreken voor animatiefilms en -series.

 

Robert Patrick – Terminator 2: Judgment Day

Er wordt wel eens gesproken van de Terminator-curse: de acteurs die groot werden met The Terminator hebben daarna weinig grote hits meer gemaakt in Hollywood. Arnold Schwarzenegger uitgesloten natuurlijk. Maar Robert Patrick weet er alles van! Na The Terminator ging de carrière van de T-1000-acteur bergafwaarts. Zijn acteerlijst is dan wel gigantisch lang, maar bekende namen zitten er niet echt meer tussen. 

 
We hebben van meer oude bekenden uitgezocht waar ze nu allemaal mee bezig zijn. Hoe gaat het bijvoorbeeld nu met de cast van Het Huis Anubis? Of die van Dokter Deen