Nieuw jaar, nieuwe series! Wij hebben 7 titels voor je op een rij gezet die je absoluut niet mag missen. Lees: zeven redenen om in 2018 je huis niet uit te komen.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Amazon Prime, Channel 4 | 20 januari

Netflix heeft Black Mirror, Amazon Prime en Channel 4 krijgen binnenkort Philip K Dick's Electric Dreams. De serie is gebaseerd op de korte verhalen van de bejubelde scifi-schrijver. Iedere aflevering zal dus een ander verhaal hebben. Aan talent geen gebrek overigens: onder anderen Bryan Cranston, Steve Buscemi, Anna Paquin en Terrence Howard hebben een rol.

Black Lightning

Netflix | 23 januari

Black Lightning is het pseudoniem van Jefferson Pierce (Cress Williams), vader van twee en de rector van een plaatselijke middelbare school. Ooit speelde hij voor gemaskerde held, maar inmiddels zijn die dagen voorbij. Wanneer de pleuris uitbreekt, trekt hij zijn zwarte neon-pak weer aan om de orde te herstellen.

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

FX | 17 januari

Onderdeel van de American Crime Story-serie, maar wel een op zichzelf staand verhaal, dus we rekenen 'm gewoon mee. De serie focust zich op de nasleep van de moord op modeontwerper Gianni Versace, die op 15 juli 1997 vermoord werd door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Wanneer de serie in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Altered Carbon

Netflix | 2 februari

Gebaseerd op de gelijknamige cyberpunk-roman van Richard K. Morgan. Het speelt zich af in de 25ste eeuw, waar het mogelijk is bewustzijn te verplaatsen naar een nieuw lichaam. Centraal staat verzetsleider-slash-badass Takeshi Kovacs. De beste man wordt gesloopt en zijn bewustzijn wordt op koud ijs gezet. 250 jaar later wordt Kovacs (nu in het lichaam van de gespierde Joel Kinnaman) opnieuw tot leven gewekt. Waarom? Hij wordt gevraagd door de rijkste man ter wereld om zijn moord op te lossen.

Krypton

Syfy | 21 maart

Alhoewel het nog niet duidelijk is of we Krypton snel te zien krijgen in Nederland, is dit er wel eentje om in de gaten te houden. Batman- en Man of Steel-schrijver David S. Goyer heeft deze Superman-prequel op poten gezet. Het speelt zich af ver voor de geboorte van de man van staal. Denk Game of Thrones meets vliegende auto's. 

Maniac

Netflix | TBD

Gebaseerd op de gelijknamige Zweedse serie uit 2014. Alleen de cast is al een reden om deze te checken. Onder anderen Emma Stone, Jonah Hill en Justin Theroux hebben een rol. De serie volgt een aantal (op z'n zachtst gezegd) mentaal onstabiele personages en hun bizarre fantasieën. True Detective-regisseur Cary Fukunaga staat aan het roer.

Sharp Objects

HBO | TBD

Ging je goed op Big Little Lies? Dan ga je Sharp Objects ongetwijfeld ook fantastisch vinden. De miniserie wordt namelijk geregisseerd door Jean-Marc Vallée, die ook BLL heeft gedaan. Amy Adams speelt een journalist die terugkeert naar haar geboortestad om de moord op een meisje op te lossen. Het script komt uit de pen van Gone Girl-schrijver Gillian Flynn, op wiens boek de serie is gebaseerd. 

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.