Scarlett Johansson in Black Widow

Deze week draait Black Widow eindelijk in de bioscoop. Wij doken in onze stripcollectie om te zien welke Marvel-heldinnen nog meer zouden moeten schitteren in hun eigen bioscoopfilm.

1. Dazzler

Dazzler werd bedacht door Marvel en platenlabel Casablanca Records bedacht om mee te liften op de discohype van de late jaren 70. Zij is namelijk een mutant die in staat is oogverblindende lichtshows te creëren. Deze Marvel-heldin gebruikt haar unieke gave niet alleen om de misdaad te bestrijden, maar ook tijdens haar spectaculaire live optredens als zangeres. Opvallend genoeg waren er begin jaren 80 serieuze plannen voor een bioscoopfilm met seksbom Bo Derek in de titelrol. Helaas… tot nu toe bleef het alleen bij een weinig sprankelende cameo van de roemruchte discodiva in X-Men: Dark Phoenix.


2. Silk

Net als Peter Parker dankt Cindy Moon, alias Silk, haar krachten aan een beet van een radioactieve spin. Deze spin-off van Spidey had enkele officieuze gastoptredens in het MCU (gespeeld door Tiffany Espensen), maar wat ons betreft is dat nog maar het begin. En we zijn niet de enigen: Sony werkt momenteel aan een televisieserie gebaseerd op deze superheldin. Phil Lord en Chris Miller, die eerder tekenden voor de baanbrekende animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse, treden op als uitvoerend producent. Als alles volgens plan verloopt, zal deze serie volgend jaar in première gaan bij Amazon Prime Video.

Article continues after the ad


3. Dagger

Goed, dit is een beetje valsspelen. Zeg je Dagger, dan zeg je namelijk ook Cloak. Dit superheldenduo bestaat uit twee tieners die van huis zijn weggelopen. Zij worden door een groep criminelen misbruikt als proefkonijn van een nieuwe designdrug. Het goedje zorgt ervoor dat zij in bezit komen van mysterieuze krachten… die ze gebruiken om wraak te nemen op de drugsbendes van New York. In 2018 verscheen al een televisieserie van Cloak and Dagger, maar die stak toch wat bleekjes af bij het grimmige karakter van de Marvel-strips uit de 80's.


4. Lady Liberators

Vrouwelijke superheldenteams zijn in het Marvel-universum op amper één hand te tellen. In de jaren 70 werden de Lady Liberators geïntroduceerd, maar die werden al snel weer afgeserveerd. In 2008 kreeg dit superheldenteam een welverdiende herkansing. Gelukkig maar, want met onder meer She-Hulk, Storm, Invisible Woman, Valkyrie en Black Widow in de rolbezetting hadden de Lady Liberators meer dan genoeg slagkracht in huis. Hoog tijd dus dat dit All-Star Team de sprong maakt naar het witte doek!

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Nakia

Op de redactie van Veronica Superguide zijn we groot fan van Lupita Nyong’o. Deze Oscarwinnares voelt zich net zo thuis in aangrijpende filmhuisdrama’s als spannende horrorfilms. Maar bij de Marvel-fans is deze Keniaans-Mexicaanse actrice natuurlijk vooral bekend als Nakia uit Black Panther. Gelukkig keert deze stoere superspion volgend jaar terug in Black Panther: Wakanda Forever. Leuk weetje: Nyong’o ontpopte zich buiten de set van Black Panther ook om tot een heldin om van te houden!


6. Red Sonja

Red Sonja maakte haar debuut in de Conan-strips van Marvel in de jaren 70. Deze meedogenloze krijger bleek al snel zo populair, dat ze haar eigen spin-off kreeg. In 1985 verscheen een heuse bioscoopfilm met Brigitte Nielsen in de hoofdrol, maar zelfs een gastoptreden van Arnold Schwarzenegger kon niet voorkomen dat dit een miljoenenflop werd. Naar verluidt werkt Hollywood inmiddels aan een herkansing, met Hannah-John Kamen in de titelrol. Leuk weetje: deze Game of Thrones-actrice speelde eerder de rol van Ghost in de Marvel-hit Ant-Man & The Wasp.


7. Squirrel Girl

Dat Marvel wel uit te voeten kan met prettig gestoorde superhelden, bewijzen de Guardians of the Galaxy. En veel gekker dan Squirrel Girl wordt het niet! Dit lid van de Great Lakes Avengers is namelijk in staat om te communiceren met eekhoorns. Squirrel Girl werd destijds in het leven geroepen als komische noot (pun intended!). En met succes: zij groeide al snel uit tot een cultheldin van formaat onder de comicfans. En dan hebben we haar sidekick Monkey Joe, die verwarrend genoeg een eekhoorn is, nog niet eens genoemd…


Lees ook: 9 Marvel-schurken die hun eigen televisieserie verdienen.