Nikkie de Jager

De politie heeft vanochtend zeven mannen van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van verschillende inbraken en overvallen met BN'ers als slachtoffers.

Article continues after the ad

Dat meldt de NOS. De verdachten zijn opgepakt voor de inbraken bij en overvallen op diverse BN'ers, onder wie Nikkie de Jager - die onder schot werd gehouden in haar eigen huis - en Veronica Inside-ster René van der Gijp. Hij kreeg drie gemaskerde mannen op zich af die zijn auto met behulp van hamers wilden binnendringen terwijl René er nog in zat, maar dat mislukte.

Opgepakte verdachten

De zeven mannen zijn allemaal tussen de 19 en 24 jaar oud. De politie lichtte ze vanochtend van hun bedden in Rotterdam en Ridderkerk. Deze mannen zijn mogelijk ook betrokken bij inbraken en overvallen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland. 

Een patroon

Bij huiszoekingen stuitte de politie op een auto, dure horloges en sieraden, designerkleding en -tassen en munitie. Dit is allemaal in beslag genomen. Het onderzoek naar de BN'er-overvallen begon een paar maanden geleden, toen rechercheurs een patroon zagen in de werkwijze van de daders en waar ze op uit waren. Mogelijk kunnen er nog meer overvallen en inbraken aan deze groep verdachten worden gekoppeld - dat sluit de politie niet uit.