Het is bijna Kerstmis, ja we ruiken de dennennaalden al! Dus dat betekent heerlijke kerstfilms op de buis en in de bioscoop. En als wij denken aan een  romantische film: Love Actually. 

Om alvast in de stemming te komen, zetten wij zeven scènes op een rij waar we het nu nog warm van krijgen.

1. Mark loves Juliet

Deze scène staat wat ons betreft met stip op 1!  De reden: het is het meest memorabele stuk uit de film. Wat gebeurde er ook al weer. Plots stond Mark (Andrew) voor de deur van Juliet (Keira) met borden waarmee hij zijn onmogelijke liefde verklaard. Onmogelijk omdat zij getrouwd is met zijn beste vriend. Maar wat is deze scène zoet, het glazuur spat bijna van onze tanden.

 

2. Sam hartje Joanna

Als je aan Love Actually denkt, denk je aan die lieve Sam. In de film is hij dol verliefd op de Amerikaanse Joanna. Hij doet er alles aan om indruk op het meisje te maken. Op een gegeven moment moet ze richting het vliegveld om weer terug te gaan naar The States. Sam racet met zijn stiefvader (gespeeld door Liam Neeson) achter haar aan. Dat wordt beloond met een kus. 

More content below the advertising
 

3. David is hoteldebotel 

In de film draaien premier David (Hugh Grant) en Natalie natuurlijk enorm om elkaar heen. De beetje klunzige David wil maar niet aan zijn gevoelens voor Natalie toegeven. Maar uiteindelijk valt-ie als een blok voor haar. De scène waarin hij op zoek gaat naar Natalie is heerlijk.

 

4. Betoverend huwelijk

Hoe kunnen we hier omheen: het huwelijk van Juliet & Peter. Bij het verlaten van het altaar wordt het bruidspaar verrast door het nummer All you need is love. Zucht...

 

5. Jamie en Aurelia 

Ook Jamie (Colin Firth) en zijn huishoudster Aurelia (Lucia Moniz) beleven romantische momenten met elkaar. De twee springen op een gegeven moment samen een meer in om Jamie’s weggewaaide manuscript te redden. Als ze uiteindelijk weer terug zijn in hun cottage spatten de vonken er vanaf. Heerlijk!

 

6. De dansende premier

Ook deze scène kan niet in het lijstje ontbreken: een (poging tot) dansende Britse premier. Dan hebben we het natuurlijk over de heerlijk swingende Hugh Grant. Zijn soepele moves tijdens Jump zijn toch fantastisch? 

 

7. Stiefvader Liam Neeson

 
In Love Actually probeert Liam Neeson voor Sam een goede stiefvader te zijn nadat de moeder van het jochie overlijdt. En dat doet-ie geweldig. Kijk maar naar de scène waar de twee op een bankje praten over het leven. Prachtig!