The Lord of the Rings

Geen van de drie Lord of the Rings-films behoort tot de film met de meeste fouten (Apocalypse Now: 561 fouten), maar The Return of the King staat met 288 fouten toch wel in de top-10. Met zulke gigantische producties kan het ook niet anders, of er sluipen foutjes in een film. Wij zetten 7 opvallende fouten in de The Lord of the Rings-trilogie voor je op een rij.

 

1. Wandelend litteken

Aan het einde van The Return of the King houdt een beetje The Lord of the Rings-fan het niet droog. De reis die Frodo heeft afgelegd heeft z'n tol geëist en de arme hobbit zit onder de littekens. Een van die littekens valt in het bijzonder op. Niet omdat ie nou zo groot of heftig is, maar omdat het litteken telkens ergens anders op zijn gezicht zit. Dit zal ermee te maken hebben dat de drie films tegelijk werden geschoten en de make-upafdeling de locaties van de littekens niet tot op de centimeter heeft bijgehouden. Logisch: maar als je het eenmaal ziet ook behoorlijk storend.

 

2. Auto in Middle-Earth

Wanneer Frodo en Sam the Shire verlaten inThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring staat er een gigantische nieuwe wereld op ze te wachten, vol avonturen. Wat ze waarschijnlijk niet verwachten was een auto. Juistem: de productie koos een locatie met autowegen en als je de twee ziet weglopen, is rechts bovenin de reflectie van een autoruit zichtbaar.

 

3. Harnas in het spinnenweb

Wanneer Frodo in The Lord of the Rings: The Return of the King vast zit in het web van Shelob, de enorme spin, worstelt hij om los te komen. In verschillende shots is zijn harnas zichtbaar, waarmee hij omhoog wordt gehouden. Gelukkig moet je wel goed kijken: anders was de spanning stukken minder geweest.

 
Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.
 

 

4. Crew members in zicht

Tijdens de veldslagen in The Return of the King werden honderden figuranten geregisseerd: daar waren natuurlijk nogal wat extra handjes ter plaatse voor nodig. Helaas voor ons waren die extra mankrachten - aka crew members - soms zichtbaar. Zoals bij meer movie mistakes moet je er ook wel op letten – de crew members hebben in tegenstelling tot de Orcs geen uitrusting aan en ze vallen op door hun normale huidskleur in tegenstelling tot het grijze gelaat van een Orc.

 

5. Fitte bejaarde

Stuntmensen zijn onlosmakelijk verbonden met films waarin zo veel actie zit als in The Lord of the Rings. Maar soms zijn die stuntmensen net wat te fit vergeleken met de acteurs waarvoor ze invallen. Veel fans is het opgevallen hoe ongebruikelijk fit Gandalf (gespeeld door Sir Ian McKellan) tijdens z'n actiescènes is. De ene keer beweegt hij als de oude tovenaar die hij is, maar zodra hij zich bijvoorbeeld in veldslag werpt, rent hij rond als een fitte twintiger.

 

6. Verdwenen vuurwerk

Wanneer hobbits Merry en Pippin stiekem het vuurwerk van Gandalf afsteken in Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, en de tent waarin ze staan de lucht in gaat, zijn ineens alle spullen die er een seconde voor nog in lagen compleet verdwenen. Nu denk je; die kunnen zijn verbrand door het vuurwerk. Maar het gaat om nogal een hoop spullen - meubilair, bestek - en de tent lijkt ook ineens een stuk kleiner dan toen de twee hobbits erin stonden.
 

 

7. Ring verandert van vinger

Frodo is zo bang wanneer Boromir (gespeeld door Sean Bean) hem in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings aanvalt, dat hij de ring omdoet om aan hem te ontsnappen. Superlogisch: zouden wij ook doen. Maar wat dan weer minder logisch is, is dat de ring in de scènes erna aan een andere vinger zit. Deze hopt van z'n middel- naar z'n wijsvinger. Een mini-continuïteitsfoutje, maar wel eentje die opvalt.

 

Movie mistakes of niet: van The Lord of the Rings krijg je als fan nooit genoeg. Gelukkig krijgen we volgend jaar een compleet nieuwe The Lord of the Rings-dosis. Wij kunnen alvast niet wachten! In de tussentijd kijk je bijvoorbeeld naar het tweede seizoen van The Witcher.

 

Article continues after the ad