Filmmakers moeten tegenwoordig niet alleen dealen met veeleisende acteurs, strakke werkschema's en moordende concurrentie, ook de onuitputtelijke nieuwsgierigheid van internet-nerds is een groot obstakel. Elke foto, roddel of schandaal wordt op internet verspreid. Een aantal van die roddels en geheimen bleken uiteindelijk helemaal waar te zijn. Wij zetten er 7 op een rijtje. 

1. Sylvester Stallone had het een stuk zwaarder dan het leek in Rocky

Sylvester Stallone was hét boegbeeld van fitheid en spiermassa in 1976. Toch lieten zijn spieren hem tijdens het filmen vaker in de steek dan gewenst. Zo werd hij na de beroemde scène waarin hij de trap oprent afgevoerd naar het ziekenhuis. En dat is niet de enige keer dat de acteur tijdens het filmen van Rocky een bezoekje aan de dokter bracht. 

2. Christian Bale baseerde American Psycho op Tom Cruise

Christian Bale baseerde de wereldberoemde rol van Patrick Bateman in American Psycho op niemand minder dan Tom Cruise. Bale zag een interview met Tom Cruise op tv en beschreef wat hij zag als een 'intense vriendelijkheid met niets achter de ogen'. En dat was een prachtige inspiratiebron voor zijn rol als Bateman. Steek die maar in je zak, Tom!

3. Er zat een compleet misplaatste gay-seksscène in Good Will Hunting

Het script van Good Will Hunting leverde Matt Damon en Ben Affleck een Oscar op. Maar daarvoor is er wel eerst een behoorlijk pittige scène uit het verhaal geschrapt. Het duo had in het midden van het script een misplaatste en zéér gedetailleerde gay-seksscène geplaatst, om te kijken welke studio het verhaal écht zou lezen alvorens het aan te nemen. De studio die bij Ben en Matt verhaal kwam halen, kreeg uiteindelijk de klus aangeboden.

Article continues after the ad

4. Luke legt het loodje in The Last Jedi

Rondom de release van de langverwachte film The Last Jedi, circuleerde een hele hoop roddels en verhalen. Eén daarvan bleek helaas werkelijkheid: Luke legt het loodje in The Last Jedi. De heftige speculatie voorafgaand aan de release, maakte het lot van Luke echter niet makkelijker verdraagbaar...

5. RoboCop is een verhaal over Jezus

Na de release van RoboCop in 1987, speculeerden veel fans dat het verhaal op dat van Jezus gebaseerd was. Immers: een bruut geëxecuteerde man die weer tot leven komt om een stad van het kwaad te redden: we get it! Ook regisseur Paul Verhoeven bevestigde deze theorie: "Het hele punt van RoboCop is uiteraard dat het een Christusverhaal is!" We zijn benieuwd hoe dat zit met de sequel van RoboCop!

6. De Frozen-zusjes zijn óók zusjes van Tarzan

De ouders van de Frozen-zusjes waren dezelfde mensen die schipbreuk leidden op een jungle-eiland aan het begin van de Tarzan-film. Dat maakt Tarzan dus het broertje van Anna en Elsa. Regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck (Chris regisseerde ook Tarzan) bevestigden dit verhaal in een interview met MTV

7. De gieren uit The Jungle Book zouden eigenlijk door The Beatles ingesproken worden

Die vier gieren in The Jungle Book zouden eigenlijk de zoete stemmetjes van de legendarische Beatles moeten krijgen. Na wat onenigheid wilde alleen John Lennon niet meedoen, waardoor het hele feest niet doorging. Een aantal jaar later was het overigens ook Disneyland waar de Beatles officieel de laatste papieren tekenden om uit elkaar te gaan.