We've said it before, and we'll say it again: de tv-wereld is een harde wereld. Lang niet alle series komen op dít lijstje terecht. Sterker nog: heel veel series overleven het niet eens na een eerste seizoen. Hoe leuk ze ook zijn. Wij hebben zeven series verzameld die na hun debuutseizoen sneuvelden, maar waarvan we hopen dat ze ooit nog terugkomen...

My So-Called Life (1994)

Deze serie is alles wat tieners in hun leven wilden. Claire Danes ontving zelfs een Emmy-nominatie voor haar rol als Angela Chase, een 15-jarige scholier. De serie tackelde alle pittige onderwerpen die je kunt verzinnen: van kindermishandeling tot homofobie. En dat zorgde voor een heel oprechte dramaserie die geen één keer aanvoelde als een 'wijze levensles'. Helaas hield de serie maar 19 afleveringen stand.

Article continues after the ad

 

Clone High (2002)

Clone High was een tekenserie over een school vol clones van beroemde geschiedenisfiguren zoals Abraham Lincoln, Cleopatra en Gandhi. MTV liet de koppies achter The Lego Movie, 21 Jump Street en Scrubs los op de 13 afleveringen en dat zorgde voor een fantastische serie. We denken niet dat er snel nog zo iets gemaakt zal worden.

 

Almost Human (2013)

Oké, Almost Human had een vrij ingewikkeld plot met allerlei haken en ogen die de serie waarschijnlijk de kop gekost hebben. Maar dat doet niet af aan hoe tóf het 'good cop, bad cop'-duo was. Wij hadden echt nog veel meer willen zien van de chemie tussen detective Kennex en zijn android Dorian.

 

Freaks and Geeks (1999)

Als NBC geweten had dat ze met James Franco, Seth Rogen en Jason Segel een aantal van 's werelds grootste sterren in huis hadden, waren ze waarschijnlijk nog even doorgegaan met Freaks and Geeks. De serie is een tijdloze belichaming van de lieve, grappige en ongemakkelijke fase waar alle scholieren doorheen gaan. Gelukkig snapt Netflix wél dat we elke dag naar deze serie willen kijken.

 

Firefly (2002)

Firefly heeft waarschijnlijk de grootste fangroep van alle 'een-seizoens-vliegen'. De serie was mateloos populair dankzij de fantastische cast en het intense verhaal. Firefly gaat over de crew van ruimteschip Serenity in het jaar 2517 en hoe zij proberen te overleven op het randje van het bestaan.

 

Terra Nova (2011)

Terra Nova begon een beetje aan het einde van de wereld. Door overpopulatie en milieuvervuiling moet de mensheid een alternatief bestaan zien te regelen. Een groep mensen reist door de tijd en moet zien te overleven in barre omstandigheden. Het enorme budget en de hype rondom de serie wezen erop dat dit een meerjarenplan zou zijn. Maar helaas...

 

Kitchen Confidential (2005)

Voordat Bradley Cooper één van de grootste acteurs ter wereld werd, speelde hij in Kitchen Confidential. De serie was gebaseerd op Anthony Bourdains gelijknamige boek en ging over bad boy-chef Bradley. Hij werd bijgestaan door acteurs John Francis Daley, Jaime King, Frank Langella, en John Cho die de serie naar een hoger niveau tilden.