Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van ons favoriete kostuumdrama: The Crown. Van cast tot plot en releasedatum: je leest hier alles dat je wilt weten over The Crown seizoen 4!

1. Waar gaat seizoen 4 van The Crown over?

We vertellen je om te beginnen graag wat je mag verwachten van het nieuwe seizoen! We volgen koningin Elizabeth tijdens de jaren ’70 en ‘80, waarin ze onder meer te maken krijgt met premier Margaret Thatcher. Engeland raakt namelijk verzeild in de Falkland-oorlog en dat zorgt voor spanning tussen de vrouwen. Daarnaast wordt de zoektocht naar een geschikte bruid voor prins Charles doorgezet en maken we dus kennis met prinses Diana!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Change is coming. 15th November.

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op

 

2. Wanneer speelt het vierde seizoen zich af?

Om specifiek te zijn, begint seizoen 4 van The Crown aan het einde van de jaren ‘70. De voornaamste focus ligt op de jaren waarin Thatcher premier was: van 1979 tot 1990. En dat doet natuurlijk sterk denken aan de opzet van het derde seizoen, waarin de ambtstijd van premier Harold Wilson gevolgd werd.

Article continues after the ad

The Crown seizoen 4 prinses Diana

 

3. Hier mag je je op verheugen!

We lichten drie bijzondere plotpunten uit seizoen 4 van The Crown voor je uit:

  1. Binnen die twee decennia dat Thatcher de macht had, trouwden Charles en Diana (1981) en werden zelfs hun twee zoons geboren: prins William en prins Harry. We kijken natuurlijk vooral enorm uit naar die spectaculaire bruiloft, waar destijds maar liefst 17 miljoen mensen naar keken! Netflix gaf gelukkig al een sneak peek van Lady Di haar zeven meter lange bruidsjurk.
  2. Deadline wist ons te vertellen dat ook de beruchte inbraak (1982) in Buckingham Palace behandeld zal worden. Hierbij wist Michael Fagan naar verluidt in te breken bij een slapende Queen Elizabeth. Ondanks dat Fagan glasscherven bij zich had, raakte de koningin niet gewond. Dat neemt echter niet weg dat het natuurlijk wel een ingrijpende gebeurtenis was!
  3. Was je ook zo’n fan van Claire Foy, de actrice die koningin Elizabeth in het eerste en tweede seizoen van de serie speelde? In dat geval hebben we goed nieuws: het schijnt namelijk dat de actrice in het vierde seizoen te zien zal zijn in ieder geval één flashbackscène! Elizabeth blikt daarbij waarschijnlijk terug naar een speech die ze op haar 21e verjaardag in 1947 gaf, tijdens een reis in Zuid-Afrika.

 

4. De cast van The Crown seizoen 4

Seizoen 4 van The Crown gaat verder met dezelfde acteurs die we in seizoen 3 leerden kennen. Olivia Colman is wederom te zien als Queen Elizabeth. Daarnaast keren ook Tobias Menzies (prins Philips), Helena Bonham Carter (prinses Margaret) en Josh O'Connor (prins Charles) terug. De volgende grote wisseling van de cast vindt volgend seizoen weer plaats. Toch mogen we wel een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. We zien bijvoorbeeld Emma Corrin als prinses Diana en Gillian Anderson als Margaret Thatcher!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The crown must win.

Een bericht gedeeld door The Crown (@thecrownnetflix) op

 

5. De trailers voor het nieuwe seizoen

Er zijn inmiddels meerdere trailers voor het vierde seizoen van The Crown uitgebracht. We zetten ze hieronder graag voor je op een rijtje:

 

6. De toekomst van The Crown

We vertellen je straks uiteraard nog wanneer The Crown seizoen 4 op Netflix te zien is. Eerst echter even een blik op de toekomst!

In juli bevestigde Netflix dat The Crown een zesde seizoen krijgt! Seizoen 6 wordt wel meteen het laatste seizoen. Naar verluidt neemt seizoen 6 ons mee naar het begin van het nieuwe millennium. Eerder werd nog gesteld dat seizoen 5 het laatste seizoen zou worden. De makers lieten echter weten dat er simpelweg nog te veel te vertellen was! Om het verhaal recht te doen, was er nog een extra seizoen nodig.

We weten trouwens ook al wie gecast zijn voor het vijfde en zesde seizoen. Zo zien we Imelda Staunton (ja, zij van Harry Potter!) in de rol van de Queen. Naast haar zien we onder meer Lesley Manville als prinses Margaret en Elizabeth Debicki als prinses Diana. Ten slotte noemen we nog Game of Thrones-acteur Jonathan Pryce die gecast is als de volgende prins Philip.

Imelda Staunton in Harry Potter

 

7. Releasedatum The Crown seizoen 4

En dan heb je ten slotte natuurlijk nog de Netflix-releasedatum van ons tegoed… The Crown seizoen 4 is vanaf zondag 15 november te zien op de streamingdienst! Gelukkig heeft de serie niet al te veel hinder ondervonden van de coronacrisis. Er moesten slechts een paar afleveringen een beetje aangepast worden (via Vanity Fair).

We vertrouwen erop dat jullie korte metten maken met het bingen van The Crown seizoen 4. Wil je daarna een soortgelijke serie kijken? Deze zeven series zijn wat ons betreft goede kanshebbers! Liever eerst nog even wat meer lezen over de Netflix-serie? Wedden dat je deze negen partyfeitjes nog niet kende?

The Crown seizoen 4 is vanaf zondag 15 november te zien op Netflix.