Vera Farmiga en Patrick Wilson in The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Het wordt griezelen in de bioscopen. The Conjuring: The Devil Made Me Do It is nu te zien op het grote scherm. Om je alvast voor te bereiden op de lugubere scènes, zetten wij 7 belangrijke weetjes op een rijtje

1. Het verhaal: demonen in de rechtbank

The Devil Made Me Do It speelt zich af rond de rechtszaak van Arne Cheyenne Johnson. Hij werd in 1981 beschuldigd van een moord, maar hij beweert dat hij bezeten was door de duivel toen hij aan het moorden was, oftewel The Devil Made Me Do It. De paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren zijn natuurlijk weer van de partij om meer te weten te komen over deze zaak.

 

2. Het is het derde deel in The Conjuring-reeks

Voordat je het derde deel gaat kijken, is het waarschijnlijk een goed idee om de eerste twee films te zien. Dan krijg je een beetje een indruk van de lugubere dingen die je te wachten staan. De demonologen Ed en Lorraine staan in alle films centraal en voeren het ene na het andere exorcisme uit.

Article continues after the ad

In het eerste deel, The Conjuring, roepen de Perrons de hulp in van de twee onderzoekers. Ze zijn net naar een angstaanjagend optrekje verhuisd waar het enorm spookt. Daar wil je net als deze filmlocaties absoluut niet wonen! In deel twee gaan Ed en Lorraine naar de Hodgson familie. Ook hun huis lijkt bezeten door allerlei paranormale dingen. Deze films staan niet voor niets in onze Top 25 beste horrorfilms aller tijden.

 

3. Oude bekenden en nieuwe gezichten

Zoals altijd kruipen de sterren Patrick Wilson en Vera Farmiga terug in hun rollen van de Warrens. Zonder deze twee zou The Conjuring een stuk minder interessant zijn! Daarnaast maken Shannon Kook, die assistent Drew Thomas speelt, en Sterling Jerins, dochter de Warrens, een comeback. Ook zien we natuurlijk weer nieuwe gezichten. Eén daarvan is Ruairi O’Connor die de rol van de bezeten moordenaar, Arne, op zich neemt. 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

4. De trailer belooft weer veel gruwelijks

Nu je weet waar The Conjuring over gaat ben je vast benieuwd hoe ze deze creepy moordzaak in beeld brengen. Hieronder vind je de trailer voor The Devil Made Me Do It!

 

5. The Conjuring is verbonden aan Annabelle en The Nun

Filmfranchises worden steeds belangrijker, kijk maar naar Marvel, Harry Potter en Star Wars. Makers willen hun universum alsmaar groter maken en zo ook de producenten van The Conjuring. Na de eerste film kwam de spin-off, Annabelle die inmiddels ook is uitgebreid tot een trilogie. Fun fact: de bezeten pop kwam in de meeste films uit de hele serie voor. Daarnaast kwam in 2018 The Nun uit. Ook die verschrikkelijke non was al eerder te zien in The Conjuring 2.

 

6. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

The Conjuring is een megahit, maar minder bekend is dat deze films gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen en dat Ed en Lorraine Warren niet verzonnen zijn! Het echtpaar deed veel onderzoek, niet minder dan 10.000 (!), naar paranormale zaken. Daarover schreven ze verschillende boeken over hun bevindingen en ze richtten zelfs een museum op. In The Warrens Occult Museum in Connecticut kan je onder andere de echte Annabelle-pop bezoeken – als je durft…

Lorraine zou zelf ook helderziend zijn en kon contact leggen met geesten. Het medium hielp daarom ook als adviseur bij het maken van The Conjuring. Een iets minder bekende titel is Amityville II: The Possession, waar ze optrad als ‘demonologie consultant’. Ook deze horrorfilm is gebaseerd op een zaak van de Warrens! Lees hier meer over de ‘echte’ Ed en Lorraine.

 

7. The Conjuring 4 komt er hoogstwaarschijnlijk ook

Er is helaas nog niks bekend over een vierde deel van The Conjuring-reeks. Maar als deze film een succes wordt, en dat kan bijna niet anders, hebben we alle hoop dat er nog een deel verschijnt. Ook Vera Farmiga heeft er zin in, volgens Empire Magazine. “Oh my god, natuurlijk wil ik doorgaan.” Patrick is het er helemaal mee eens. “We moeten onze personages blijven uitdagen. Ik zou het leuk vinden – voor geen andere reden dan dat ik met Vera wil blijven spelen.

Waar we sowieso naar uit kunnen kijken is de verdere uitbreiding van het Conjuring-universum. The Nun 2 staat op een laag pitje, maar lijkt er zeker te komen. In een recent interview vertelde Bonnie Aarons, die de gruwelijke non speelt, nog niet klaar te zijn met de rol. “Ik hou van die film, het personage en de hele crew. Het is van Warner Brothers en New Line Cinema, dus het wordt fenomenaal. Daar weten ze echt hoe je een film maakt.

 

Meer lezen over The Conjuring? De film vind je ook in ons rijtje van de 9 beste horrorsequels aller tijden. Als je zin hebt in hele foute horror check je hier de 9 slechtste horrorfilms ooit gemaakt, waar The Conjuring natuurlijk niet in staat!