Het is bijna zover! Volgende week kunnen we een bioscoopbezoekje plannen voor Terminator: Dark Fate. In dit toplijstje bereiden we je graag voor op dat mooie moment! We benoemen daarom 7 dingen die je moet weten voordat je Terminator: Dark Fate gaat zien.

1. Hoe zat het ook alweer?

Het A.I.-systeem Skynet is gemaakt om menselijke fouten te elimineren. Enkele weken na zijn creatie wordt Skynet zelfbewust, waarbij hij de mensheid als een bedreiging begint te zien. Skynet zorgt zodoende voor een thermonucleaire oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten: Judgment Day. Daarna nemen de machines de wereld over met robots, beter bekend als Terminators. Er is echter één iemand die hun overwinning in de weg staat: verzetsstrijder John Connor. In een poging om John te stoppen, sturen de machines een T-800 Terminator terug in de tijd om Johns moeder Sarah Connor te doden. John stuurt op zijn beurt de verzetsstrijder Kyle Reese terug om zijn moeder te beschermen.

Aangezien de machines nogal hardleers zijn, sturen ze in Terminator 2: Judgment Day wederom een Terminator (de T-1000) naar het verleden. Ditmaal is het doel om John als kind te vermoorden. Als vergelding stuurt het verzet een geherprogrammeerde T-800 om Sarah en John te beschermen. Met zijn drieën besluiten ze het gebouw waar Skynet ontwikkeld wordt op te blazen. Hierbij vernietigt de T-800 de T-1000, waarna hij zichzelf ombrengt, zodat niemand zijn toekomstige technologie in handen kan krijgen.

Article continues after the ad

2. James Cameron terug aan het roer

Helaas zette de Terminator-franchise na Terminator 2 een dalende lijn in… Dat komt volgens velen omdat de oorspronkelijke regisseur James Cameron niet langer rechtstreeks betrokken was bij de franchise. Dat is bij Terminator: Dark Fate gelukkig anders! Cameron treedt namelijk op als producer en schrijver.

terminator dark fate arnold schwarzenegger t-800

3. Alleen Terminator en Terminator 2 tellen

Cameron heeft Dark Fate bestempeld als de echte opvolger van Terminator 2: Judgment Day. Dat betekent dat de gebeurtenissen uit Rise of the Machines, Salvation en Genisys (vrijwel?) irrelevant geworden zijn... Cameron stelt dat we deze films voortaan moeten beschouwen als nare droom of een alternatieve tijdlijn, wat natuurlijk goed mogelijk is in een multiversum.

4. De hele gang is terug <3

Het lijkt erop dat Cameron echt van plan is om de Terminator-franchise weer op het juiste spoor te krijgen. Om dat te bereiken, brengt hij bijvoorbeeld het originele trio weer bij elkaar! Arnold Schwarzenegger keert terug als de T-800 Terminator, Linda Hamilton kruipt weer in de huid van Sarah Connor en het is Cameron zelfs gelukt om Edward Furlong (John Connor) op te sporen!

Terminator Dark Fate Grace Mackenzie Davis

5. De plot van Terminator: Dark Fate

Dark Fate speelt zich 27 jaar na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day af. We zien hoe Sarah Connor, samen met een cyborg en de oorspronkelijke Terminator, een jong meisje, Dani Ramos, uit de klauwen van een nieuwe Terminator moet redden. Aangezien Skynet aan het einde van T2 is vernietigd, is deze nieuwe Terminator afkomstig van een ander A.I.-systeem... Hoe heeft deze nieuwe dreiging kunnen ontstaan? En is Dani Ramos misschien een soort nieuwe John Connor? Of al die vragen meteen in Dark Fate beantwoord worden, durven we nog niet te zeggen… Het is namelijk best mogelijk dat deze film het begin vormt voor een nieuwe reeks Terminator-films, mits het natuurlijk een commercieel succes wordt. In dat geval weet Cameron zelfs al precies waar hij naartoe wil met volgende films!

6. De eerste reviews zijn positief

De eerste reacties op Terminator: Dark Fate zijn binnen! De film wordt door deze lucky few (journalisten en fans) geprezen als de beste film in de franchise sinds Terminator 2: Judgement Day. Nu is dat natuurlijk ook niet heel moeilijk… Maar woorden als 'spannend, intens, fris en lief' stemmen ons in ieder geval alvast vrolijk! 

terminator dark fate rev-9 gabriel Luna

7. Het raarste nieuwtje van de week

In die eerste reacties op Terminator: Dark Fate werd ook Linda Hamilton overladen met complimenten. En dat is niet onverdiend! Ze trainde namelijk keihard voor haar terugkeer in de franchise. Ze viel daarbij zelfs zoveel af dat de makers haar vroegen om nepborsten en -billen te dragen, om haar wat ‘sexyer’ te maken…

Terminator: Dark Fate draait vanaf 31 oktober 2019 in de bioscoop.