Eddie Murphy in Coming 2 America

Het is bijna zo ver: Coming 2 America verschijnt deze week op Amazon Prime Video! Ter voorbereiding en vermaak vertellen we je alles wat je moet weten over deze comedy met Eddie Murphy.

1. Wat gebeurde er ook alweer in de eerste film?

Aangezien Coming to America alweer dik 30 jaar oud is, lijkt het ons geen overbodige luxe om jullie geheugens eerst even op te frissen. Wat gebeurde er ook alweer in de eerste film?

In Coming To America vertrok prins Akeem (Eddie Murphy) undercover naar New York om daar de vrouw van zijn dromen te vinden. Zijn ‘trouwe’ assistent Semmi (Arsenio Hall) vond het alleen helemaal niks om tussen de ratten te wonen in die vieze stinkstad en probeerde Akeem stiekem te saboteren. Tevergeefs!

Coming To America

Article continues after the ad

 

2. Waar gaat Coming 2 America over?

Prins Akeem Joffer en Semmi zijn terug! Coming 2 America begint in het weelderige land Zamunda, maar zoals de titel van de film al doet vermoeden, duurt het niet lang voordat Akeem en Semmi zich weer aan de grote oversteek naar Amerika wagen.

Coming 2 America speelt zich af na de gebeurtenissen van de eerste film. Voormalig prins Akeem wordt (eindelijk!) tot koning van land Zamunda gekroond. Maar dan ontdekt hij echter dat hij een zoon heeft in Amerika, een jongen die hij nog helemaal niet kent. De vermeende zoon is Lavelle, een slim straatjochie uit Queens.

Het is de laatste wens van Akeems vader, koning Jaffe Joffer, om Lavelle om te vormen tot een respectabele kroonprins. Hij is namelijk bang dat Akeem anders geen mannelijke erfgenaam zal hebben om de kroon aan door te geven… En daarom gaan Akeem en Semmi terug naar Amerika!

 

3. Wie zijn de hoofdrolspelers?

Uiteraard is een vervolg op Coming To America zonder het geliefde duo Murphy en Hall simpelweg ondenkbaar! Zij zijn echter niet de enige vertrouwde gezichten die we terugzien. Dat geldt ook voor James Earl Jones (koning Jaffe Joffer) en Shari Headley (Lisa, of beter: koningin Lisa Joffer). Paul Bates is terug als koninklijke dienaar Oha, John Amos is te zien als Cleo McDowell (Akeems voormalige werkgever en nu schoonvader) en Vanessa Bell Calloway vertolkt de rol van Imani Izzi (generaal Izzi's jongere zus en Akeems eerdere beoogde bruid).

Nieuwe castleden zijn er ook, zo zien we Jermaine Fowler als Akeems zoon Lavelle, Leslie Jones (Ghostbusters) als zijn moeder en Tracy Morgan (30 Rock) als zijn oom Reem. Ten slotte noemen we nog KiKi Layne (The Old Guard) als prinses Meeka Joffer, Wesley Snipes (Blade) als generaal Izzie en Rotimi (Power) als Pretty Iddi, de zoon van Izzi.

Ook leuk: Murphy’s dochter Bella heeft eveneens een (gevaarlijke!) rol in de film gescoord!

 

 

4. Spelen Murphy en Hall weer meerdere rollen?

Jep, ook in Coming 2 America zijn Murphy en Hall in meerdere rollen te zien. Wat heet: we zien zelfs de twee kappers uit de eerste film weer terug! Of wat te denken van de flamboyante Randy Watson van de Sexual Chocolate-band. En misschien doen de makers er zelfs wel een schepje bovenop wat betreft malle typetjes…

Coming 2 America

 

5. De teasers en trailers

Die typetjes die we hierboven beschreven, zijn allemaal terug te vinden in onderstaande trailers voor de film. We zetten de twee video's die tot dusver zijn verschenen graag voor je op een rijtje.

 

6. De makers van Coming 2 America

De originele Coming To America-film werd geregisseerd door John Landis. Ditmaal nam Craig Brewer plaats in de regisseursstoel. Hij werkte eerder samen met Murphy aan de film Dolemite Is My Name. Het scenario is geschreven door Barry W. Blaustein en David Sheffield, die ook het origineel schreven, en Kenya Barris (Black-ish).

Coming 2 America

 

7. De releasedatum op Amazon Prime Video

Afgelopen november liet Amazon Studios weten dat zij Coming 2 America zouden uitbrengen. De releasedatum werd geprikt op 5 maart 2021. De film zou oorspronkelijk door Paramount Pictures uitgebracht worden. Nu de bioscopen echter nog wel even dicht lijken te blijven, zijn we stiekem best blij dat de film straks te streamen is!

 

Morgenavond kun je dus lekker gaan zitten voor Coming 2 America! Benieuwd wat je vanavond nog snel kunt checken? Hier vind je de beste series en de beste films op Amazon Prime. Ook vertellen we je elke maand wat er nieuw toegevoegd wordt aan het aanbod

Op zoek naar meer vertier? Dan wijzen we jullie graag op onze podcast Bankplakkers, waarin we wekelijks met je doornemen wat er allemaal te zien is op de streamingdiensten.