the witcher netflix

De tv-serie The Witcher komt eraan! Om je goed voor te bereiden op dit heugelijke feit schreven we dit toplijstje. Je vindt hieronder 7 dingen die je moet weten voor je begint aan The Witcher. Wat is het verhaal van deze Netflix-serie? En lijkt het een beetje op Game of Thrones?

1. De trailer voor The Witcher

Om in de stemming te komen, pakken we eerst die fijne trailer er nog even bij. Je ziet Superman Henry Cavill voorbij komen als hoofdpersonage Geralt of Rivia. Daarnaast valt ons oog op monsters, magie en mooie vrouwen. Met andere woorden: de toon wordt in deze trailer meteen goed gezet!

2. The Witcher: waar gaat het over?

The Witcher speelt zich af in het noorden van The Continent, dat opgedeeld is in verschillende onafhankelijke koninkrijken. Het zuiden is in handen van de Nilfgaard Empire, dat zijn macht wil uitbreiden. The Continent wordt grotendeels bevolkt door elven, dwergen, gnomes en monsters, zoals vampiers en weerwolven. Er zijn ook steden, waar je voornamelijk mensen vindt.

De monsters in The Witcher zijn de wereld binnengekomen tijdens de Conjunction of the Spheres. The Witcher speelt zich echter zo'n 1.500 jaar na deze gebeurtenis af, zodat er weinig over bekend is. Ondanks dat het zo lang geleden is, vormen de monsters nog wel steeds een probleem... Zodoende werd een elite groep van krijgers gevormd, de witchers. Dit zijn met magie gemuteerde mensen, ontworpen om dienst te doen als monsterjagers.

Article continues after the ad

Je zou denken dat mensen dolblij zijn met de witchers, maar niets is minder waar: ze worden verafschuwd en zelfs gezien als monsters! Dat geldt ook voor ons hoofdpersonage: Geralt of Rivia. Nu is hij op het eerste gezicht ook niet per se een hele aangename man... Hij lijkt meer om geld te geven dan om mensen en de naderende oorlog.

Zoals in de Netflix-serie zal blijken, lukt het Geralt echter niet om zich helemaal af te sluiten voor de wereld om hem heen. Tijdens een van zijn reizen ontmoet hij de krachtige tovenares Yennefer en een jonge prinses Ciri met een gevaarlijk geheim. De belevenissen van dit drietal staan centraal in het eerste seizoen van The Witcher op Netflix.

3. The Witcher is gebaseerd op de boeken

Velen van jullie zullen The Witcher voornamelijk kennen als gameserie. De Netflix-serie is echter niet gebaseerd op die drie games. In plaats daarvan wordt de gelijknamige boekenreeks als basis gebruikt. Zodoende is schrijver Andrzej Sapkowski bijvoorbeeld ook betrokken als adviseur. Interessant genoeg vertellen de eerste boeken niet per se een lineair verhaal... Het zijn namelijk allemaal korte verhalen. De serie lijkt deze echter wel aan een te smeden tot één langer verhaal.

The Witcher Netflix Henry Cavill Geralt of Rivia

4. Lijkt The Witcher op Game of Thrones?

The Witcher wordt nu al vergeleken met Game of Thrones. En dat snappen we best! Geweld, seks, familiedrama; als je naar de thematiek kijkt, lijken de series ook wel op elkaar. Toch zijn ze ook heel verschillend. The Witcher is namelijk veel meer een fantasy-serie dan Game of Thrones. Als je dan toch een vergelijking wilt maken, dan is Lord of the Rings misschien een betere kandidaat.

5. The Witcher is meer horror dan fantasy

The Witcher op Netflix heeft dus een hoop fantasy-elementen. Denk maar aan eerder genoemde elementen als vampieren, elven en magie. Het lijkt er echter op dat de wereld in de serie nog donkerder en enger wordt dan we gewend zijn... Zo eng zelfs dat de serie volgens de makers zelfs behoorlijk naar horror neigt!

6. Seizoen 2 is al aangekondigd

Ondanks dat het eerste seizoen van The Witcher nog niet eens te zien is op Netflix, is het tweede seizoen inmiddels al aangekondigd! En als het aan showrunner Lauren Hissrich ligt, blijft het niet bij twee seizoenen. Ze heeft namelijk al voldoende ideeën om zeven seizoenen te vullen.

7. Wanneer staat The Witcher op Netflix?

The Witcher is vanaf 20 december te zien op Netflix. Wij hebben die dag alvast geblokkeerd in onze agenda's. Als we de eerste reacties mogen geloven, wordt The Witcher namelijk geweldig!