The Mandalorian seizoen 2

Wacht! Voordat je Disney+ aanzet, willen we graag nog wat cruciale details over het tweede seizoen van The Mandalorian delen. Met deze zeven dingen in je achterhoofd kun je straks namelijk extra genieten van de Star Wars-serie over Mando en Baby Yoda!

1. Dit gebeurde er in seizoen 1

Din Djarin (Mando), een weeskind dat is opgevoed als een Mandalorian-krijger, werkt als een Bounty Hunter in de donkere uithoeken van de Melkweg. Empire-loyalisten dragen hem op een aanslag te plegen op een gevaarlijk doelwit… Wanneer hij ontdekt dat het ‘gevaarlijke doelwit’ in werkelijkheid een baby betreft, besluit Din de opdracht te negeren. In plaats daarvan neemt hij zich voor het (schijnbaar...) weerloze schepsel te verdedigen. Het eerste seizoen van The Mandalorian draait grotendeels om het ontwijken van de Empire-officier Moff Gideon en de andere bad guys die de baby (Baby Yoda gedoopt) kwaad willen doen.

Het seizoen eindigt met een opdracht van het opperhoofd van de Mandalorians die Din opdraagt Baby Yoda terug te brengen naar zijn volk…

The Mandalorian Mando Din Djarin en Baby Yoda The Child

Article continues after the ad

 

2. Wat staat ons in seizoen 2 te wachten?

Helaas voor Mando is die opdracht nogal vaag. Want wie wordt er bedoeld met het ‘volk’ van Baby Yoda? En waar zijn zij? Ondanks dat het plot van seizoen 2 van The Mandalorian dus meerdere richtingen op kan gaan, zijn er toch al een paar dingen vrij duidelijk, zo weten we zeker dat Moff Gideon zijn jacht op Baby Yoda voort zal zetten. Ook verklappen de trailers (die je hieronder vindt!) dat Din en zijn kleine metgezel verschillende planeten zullen bezoeken tijdens hun zoektocht naar dat volk van Baby Yoda, waaronder het welbekende Tatooine!

the mandalorian moff gideon giancarlo esposito

 

3. De trailers voor The Mandalorian S2

Er zijn inmiddels twee trailers voor het tweede seizoen van The Mandalorian uitgebracht, waaronder deze special look. Ondanks dat de trailers niet al te veel over de nieuwe afleveringen verklappen, maken ze wel duidelijk dat die zoektocht van Din en Baby Yoda zich specifiek op het vinden van de Jedi én andere Mandalorians zal richten! Kijk maar:

 

4. De cast van de nieuwe afleveringen

Het is al duidelijk dat de vier hoofdrolspelers uit het eerste seizoen van de Disney+-serie opnieuw hun opwachting zullen maken. Het gaat dan specifiek om:

 • Pedro Pascal als The Mandalorian/Din Djarin
 • Gina Carano als Cara Dune
 • Carl Weathers als Greef Karga
 • Giancarlo Esposito als Moff Gideon

Naar de rest van de castleden is het nog een beetje gissen… Er doen weliswaar allerlei sappige geruchten de ronde, maar het is voor nu nog even speculeren of er een kern van waarheid in zit… Het zou echter zomaar kunnen dat Temuera Morrison zijn opwachting maakt als Boba Fett, dat Timothy Olyphant in de huid kruipt van Cobb Vanth en dat we Rosario Dawson terugzien als Ahsoka Tano!

Gina Carano als Cara Dune The Mandalorian

 

5. De releasedatum van The Mandalorian S2

Hoera! Vanaf vandaag vind je de eerste aflevering van seizoen 2 van The Mandalorian op Disney+. Ondanks dat we de releasedatum eigenlijk al redelijk konden raden, was het toch fijn om deze in september officieel bevestigd te zien.

The Mandalorian Mando Din Djarin

 

6. De nieuwe afleveringen van de Disney+serie

Het nieuwe seizoen van The Mandalorian bestaat uit acht afleveringen, die wekelijks op vrijdag op Disney+ zullen verschijnen. Net zoals bij het eerste seizoen, dus! Seizoen 2 volgt trouwens ook de nummering van zijn voorganger. Hieronder een lijstje met de namen van de afleveringen en hun releasedata:

 • Chapter 9: vrijdag 30 oktober
 • Chapter 10: vrijdag 6 november
 • Chapter 11: vrijdag 13 november
 • Chapter 12: vrijdag 20 november
 • Chapter 13: vrijdag 27 november
 • Chapter 14: vrijdag 4 december
 • Chapter 15: vrijdag 11 december
 • Chapter 16: vrijdag 18 december

Baby Yoda The Child The Mandalorian gif

 

7. Wat brengt de toekomst voor The Mandalorian?

Nog voordat we zelfs maar de kans kregen om die eerste aflevering van het tweede seizoen te checken, was er al goed nieuws over de toekomst van The Mandalorian. We wisten namelijk al een poosje dat er sowieso een derde seizoen komt! Het is naar verluidt de bedoeling om zo snel mogelijk te beginnen met filmen. Fingers crossed dat dit betekent dat we The Mandalorian seizoen 3 in 2021 mogen verwachten!

Ook leuk: Disney-baas Bob Iger zinspeelde (via THR) op mogelijke spin-offs met personages die in seizoen 2 van The Mandalorian geïntroduceerd worden…

We houden je uiteraard op de hoogte! Voor nu laten we je achter met dit toplijstje, waarin we je nóg meer vertellen over de nieuwe afleveringen!