Het is bijna winter en dat betekent maar één ding: op de bank liggen en een verdrietige film aanzetten. Neem het maar van ons aan: iedereen heeft wel eens zin om een stevig potje te janken. We hebben zes mega zielige-films op een rijtje gezet, waarvan we je garanderen dat je gaat huilen.

1. The Lion King

De tijdloze Lion King hoort zeker bij dit lijstje. Kleine Simba wordt ooit koning van het rijk, maar dat valt niet zo lekker bij Musafa’s broer Scar. Hij bedenkt een sluw plan om de Leeuwenkoning te vermoorden en jaagt arme Simba weg. Als dit niet je hart breekt, dan heb er geen! Voor alle fans van de film is er goed nieuws: je kunt binnenkort de muziek van The Lion King live meemaken in Amsterdam. Supertof!

 

2. The Last Song

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks. Om die reden alleen al moet je verwachten dat je het niet droog houdt. In The Last Song zien we Miley Cyrus als Veronica, een opstandige tiener die voor de zomer - tegen haar wil in - bij haar vervreemde vader moet verblijven, in een klein zuidelijk stadje aan het strand. De film is voorspelbaar: het draait om familie, liefde, ziektes en muziek.

3. A Star is born

Misschien wel een van de populairste films van het jaar: A Star is Born. Het gaat niet zo goed met country-ster Jackson Maine (Bradley Cooper), totdat hij tijdens een avondje uit een onbekend talent genaamd Ally (Lady Gaga) ontdekt. Ze hebben meteen een click en hij neemt haar mee op tour. De film laat de harde realiteit van de muziekindustrie zien, wat vaak achter de schermen gehouden wordt. Met de plottwist aan het einde kunnen we je verzekeren dat je een traantje wegpinkt. Bradley Cooper en Lady Gaga gaan met deze film in ieder geval voor oscargoud

4. The Fault in our Stars

Wat is verdrietiger dan twee zieke tieners die verliefd worden op elkaar? Het was een mega-hit onder jongeren in 2014. In de film maken we kennis met Hazel Grace Lancaster, een meisje met ongeneesbare longkanker. Ze gaat naar een praatgroep voor jongeren met kanker, waar ze de charmante Augustus Waters ontmoet. Het verhaal is zowel hartverwarmend als -verscheurend. Met dialogen die intens, verdrietig, mooi, en soms keihard zijn!

 

5. Me before You

Soms is het einde van een film zo hartverscheurend, dat je er jaren later nog steeds aan denkt! Dat ga je krijgen bij Me Before You. Het verhaal gaat over Louisa, die in een afgelegen Engels dorpje woont. Ze verandert van baan en wordt de verzorger van Will, een rijke bankier die na een ongeluk verlamd raakt. Zijn wens is om zijn leven te beëindigen, omdat hij niks meer zelf kan doen. Toch ontstaat er een band tussen hen die hij niet zag aankomen.

 

6. Hachi: A Dog’s Tale

Deze ontroerende film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op een dag ziet Parker Wilson een hond op het treinstation en neemt hij hem mee naar huis, om zijn baasje te vinden. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen de hond en Parker. De trouwe hond brengt hem dagelijks naar het station en wacht hem weer op. Als Parker op een dag niet terugkomt, blijft Hachi alsnog elke dag op hetzelfde tijdstip terugkomen om hem op te wachten. Wij huilen nu al!

 

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!