Je wordt gebeld door je agent dat je een rolletje in de nieuwste hitserie op ABC of HBO te pakken hebt. Dak eraf. High fives all over. Champagne. Feest. Dit is je doorbraak. Op je eerste dag op de set zie je je toekomst al voor je: rijkdom en eeuwige roem. Als je de dag erna voor de tweede aflevering komt opdraven, hoor je een newbie jouw tekst opdrammen. Je bent vervangen.

Article continues after the ad

Een intriest verhaal, maar voor de nieuwbakken Hollywoodster niet ongewoon. Deze zes sterren hadden eeuwige roem kunnen ervaren door ’s werelds bekendste serie-rollen op zich te nemen, maar konden na de eerste aflevering helaas het pand meteen verlaten. 

Tamzin Merchant in Game of Thrones

Vervangen door Emilia Clarke

The Mother of Dragons ís Emilia Clarke, geen twijfel aan. Toch was de actrice niet de eerste die de eer kreeg zich “Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of her name, the Unburnt, Queen of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains and Mother of Dragons!” te mogen noemen. De makers hadden eerst de Engelse actrice Tamzin Merchant, bekend van Pride and Prejudice en The Tudors, op de loonlijst staan. Er is nooit een duidelijke reden gegeven voor het vertrek van Tamzin, maar het lijkt erop dat de makers haar gewoon niet zo geschikt voor de rol vonden.

Alex Borstein in Gilmore Girls

Vervangen door Melissa McCarthy

De rol van Sookie St. James katapulteerde Melissa McCarthy de wereld van de grootste beelscherm-sterren in. Toch werd dit sprookje voor Melissa bijna geen werkelijkheid, omdat de rol oorspronkelijk door comedienne Alex Borstein gespeeld werd. Borstein ken je o.a. van de stem van Lois in Family Guy, wat ze niet onverdienstelijk doet. Maar de rol van Sookie kon ze niet op zich nemen, omdat ze een dubbel contract had lopen. Jammer de pammer.

Riff Regan in Buffy the Vampire Slayer

Vervangen door Alyson Hannigan

We kunnen ons geen andere Willow dan de versie van Alyson Hannigan voorstellen. Toch was die rol eerst weggelegd voor Riff Regan. Echter vonden de makers dat Riff de rol te verlegen en timide speelde en ruilden ze haar dus zonder pardon in voor de vrolijke Alyson. Als we naar deze twee dames kijken, kunnen we toch wel vaststellen dat een langdurige vertolking van Willow een stuk beter voor je carrière is dan alleen een pilot-aflevering…

Jennifer Ehle in Game of Thrones

Vervangen door Michelle Fairley

Er werd wat afgewisseld na de pilot van Game of Thrones. Ook mama Stark, die oorspronkelijk door Jennifer Ehle werd gespeeld, werd vervangen door Michelle Fairley. Ehle had net een dochtertje gekregen en was niet van plan om een zeer intensief 7-jarig contract te tekenen. 

Lisa Kudrow in Frasier

Vervangen door Peri Gilpin

Een jaar voordat Lisa Kudrow prima terecht kwam op een bank met vijf Friends, stond ze voor de camera als Frasier Cranes collega Roz. Maar het boterde niet zo lekker tussen Lisa en de makers, die vonden dat Lisa de rol van Roz niet goed vertolkte. Binnen no time hadden ze Peri Gilpin aan de haak geslagen. Maar ach, dit verhaal heeft voor iedereen een vrolijk einde.

Richard Kiel in The Incredible Hulk

Vervangen door Lou Ferrigno

Lou Ferrigno had énorm veel succes als The Hulk, maar was niet de eerste keus voor het groene monster! James Bond-schurk Richard Kiel stond in de startblokken voor de rol. Jammer genoeg was de acteur blind aan één oog en lukte het hem niet om de contactlenzen die hij als Hulk moest dragen in te doen. Bovendien was hij ook niet erg enthousiast over de groene bodypaint. Tja. Dan houdt het op, Richard!