Kerstgezel.nl, Omroep Max

Heb je de kerstfilms en -series van Netflix al afgewerkt en alles gezien op Videoland? Geen paniek! Omroep Max speelt handig in op onze behoeftes met de kerstserie Kerstgezel.nl. Lees maar snel waarom je die reeks echt niet mag missen.

1. Het belooft een heerlijk foute kerstserie te worden

Heb je genoten van de hilarische en tikkeltje gênante Netflix-film Holidate? Let dan maar eens goed op. Kerstgezel.nl bundelt namelijk al deze elementen en voegt daar nog eens extra plaatsvervangende schaamte aan toe. Zo heb je dus een heerlijke guilty pleasure over eenzame singles, sociale druk van je familie, foute kerstliedjes, een website om je te laten koppelen en alles wat met kerst te maken heeft. Als dat je al niet genoeg reden geeft om je mee te laten slepen met dit kerstdrama, lees dan maar snel verder.

Noor Bloem (Juliette van Ardenne) wordt kort voor de 'gezelligste dagen van het jaar' keihard gedumpt en dus heeft ze niemand om mee te nemen naar haar familie. Oeps! Toch zit ze niet bij de pakken neer, want deze ondernemende lady heeft een plan: het ontwikkelen van Kerstgezel.nl. Dit is een bureau voor mensen die gezelschap nodig hebben tijdens deze dagen. Of dat nu naar het verplichte etentje is, naar een kerstborrel van je werk of als je een concurrent zoekt voor je bingo-avondje in het bejaardencentrum: dit bureau is voor iedereen geschikt.

2. De trailer heeft nu al alle 'verboden' elementen van de feestdagen

Helaas lopen onze eigen feestdagen vanwege de maatregelen ietsje anders dan normaal, maar dat wisten de makers natuurlijk tijdens de opnames (voor corona) nog niet. Alle 'verboden' elementen zitten er dan ook gewoon in: lang en uitgebreid tafelen met al je familieleden, vuurwerk, borrelen in de kroeg en het zoenen van vreemden. Pfoe, we krijgen gelijk flashbacks naar onze eigen kerstborrels! Bekijk de trailer snel hieronder.

Article continues after the ad


3. Er spelen verrassende acteurs en actrices in mee

Actrice Juliette van Ardenne heeft de hoofdrol te pakken in dit kerstdrama. Deze speelster kennen we natuurlijk nog als Sira uit Zoop en anders wel van haar rollen in Dokter Tinus, Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en Smeris. Als er iemand weet hoe ze een personage geloofwaardig moet neerzetten, dan is zij het wel.

Andere rollen zijn weggelegd voor Daniel Boissevain, Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Tibor Lukács, Fred Goessens, Ricky Koole, Mark van Eeuwen en voor nog tal van andere acteurs. De regie is in handen van Barbara Bredero en Paul van der Oest. Je kunt ook zien aan de foto dat de cast heerlijk divers is en vol met groot en aankomend talent zit. Prima geregeld!


4. Het is romantisch ten top, maar met een twist...

Actrice Ricky Koole schoof deze week aan bij Tijd voor Max en is het met ons eens: deze reeks kan zomaar eens je nieuwste guilty pleasure worden. "Ik vind het zo grappig dat het een romantisch kerstverhaal is, maar het blijft ook lekker Hollands en niet glitter en glamour", vertelde ze bij het praatprogramma van Omroep Max. "Ik vind die kerstfilms soms zo zoet, maar dit is echt heel grappig en soms ook weer zo verdrietig met onderwerpen over eenzaamheid. Dat vind ik er heel mooi aan." Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je tandglazuur, want zo zoet is het verhaal nu ook weer niet! 

5. De reeks is voor iedereen toegankelijk

Ben je nu al helemaal overtuigd dat je Kerstgezel.nl moet zien? Dan wil je vast weten wanneer de eerste aflevering te bekijken is. Je moet er even snel bij zijn, want vanavond (donderdag 10 december) is de eerste aflevering om 20.30 uur te zien op NPO1. De tweede uitzending volgt precies een week later.

Op kerstavond is de derde aflevering te zien, alleen dan om 21.40 uur op dezelfde zender. De slotepisode waarin we natuurlijk wachten op een happy end, zie je op zondag 27 december om 21.25 uur vlak na de eerste aflevering van Heel Holland Bakt. Terugkijken via NPO Plus is ook mogelijk en als we geluk hebben, komt de reeks zelfs beschikbaar op YouTube. Ja, Omroep Max denkt aan zowel oud als jong! 

Kerstgezel.nl, Omroep Max

6. Kerstgezel.nl heeft alles wat je zoekt in een kerstserie

Meeslepend, romantisch, ontroerend, lekker Hollands en hier en daar lekker gênant: het zijn al enkele trefwoorden die bij ons te binnen schieten als we aan Kerstgezel.nl denken. Is dat wat jou aantrekt? Dan ben je vanaf vandaag aan het juiste adres bij Omroep Max. De manager van NPO Start Mezen Dannawi tipte de reeks niet voor niets tijdens de Guidinc Awards. "Kerstgezel.nl wordt een hele mooie en gezellige kerstserie." 

Pak dus maar snel je warme outfit uit de kast en maak wat chocolademelk, want dit is een serie waar je de winterse dagen wel mee doorkomt. Meteen al uitgekeken? Dan kun je ook altijd kijken of er hier nog een leuke kersttip voor je tussenzit. Helemaal geen fan van kerst? Uh... wat doe je hier dan? Nou goed, we hebben zelfs wat titels voor kersthaters.

Kerstgezel.nl is vanaf 10 december om 20.30 uur wekelijks te zien op NPO1.