Disney heeft het druk: de ene na de andere live-action remake wordt door de filmstudio de wereld ingeslingerd. Volgend jaar worden we verblijd met de komst van Aladdin, The Lion King en Dumbo. En van die laatste is gisteren een kersverse trailer verschenen. Wij kunnen nu al niet meer wachten tot de film vanaf 27 maart 2019 in de bios draait, maar tot die tijd kunnen we je vast warm laten draaien met deze 8 feitjes over de remake.

1. De film wordt geregisseerd door Tim Burton

Regisseur Tim Burton ken je wellicht van meesterwerkjes als Sweeney Todd, Alice in Wonderland en The Nightmare Before Christmas. Grote kans dat je de duistere, ietwat spookachtige gothicstijl die je herkent uit die films weer terugziet in Dumbo. En dat betekent dus dat het geen zoetsappig Disney-sprookje wordt.

2. Je zult het niet droog kunnen houden

De live-action versie van Dumbo zorgt ervoor dat het olifantje een stuk meer tot leven komt dan in het getekende origineel uit 1941. En dat betekent dat de makers er alles aan zullen doen om het ultra-schattige olifantje de tranen uit je ogen te laten persen. Herinner je je die scène tussen Dumbo en z'n mama nog? Ja, maar dan dus nog drie keer zieliger. Sterkte alvast.

 

More content below the advertising

3. De dieren praten niet en dat is goed voor de film

Het ziet ernaar uit dat de dieren in Tim Burton's Dumbo niet meer praten. En hoewel Dumbo dat zelf al nooit deed, zijn er waarschijnlijk nu ook geen pratende kraaien of muizen meer. En dat betekent dat hun plaats wordt ingenomen door mensen, die een grotere verhaallijn krijgen. Dat zorgt voor een nieuwe dimensie voor Dumbo: een reden voor het olifantje om mensen te leren kennen en vertrouwen.

4. De cast is fantastisch

En met een cast als déze wil je ook dat de acteurs een grotere verhaallijn en een beter achtergrondverhaal krijgen. Zo neemt Colin Farrell de hoofdrol van Holt Farrier op zich en speelt Michael Keaton slechterik V.A. Vandevere. Ook Danny DeVito en Eva Green spelen een rol in de nieuwe Dumbo-film.

5. De film wordt waarschijnlijk geen musical

Hoewel er in het origineel een aantal muzikale pareltjes zoals Baby Mine en When I See An Elephant Fly voorbijkomen, lijkt het erop dat de karakters in de live-action versie van Dumbo niet opeens in zingen uitbarsten. En hoewel veel mensen niets tegen een meezinger hebben, is het ook wel eens fijn om gewoon een goede film te zien zonder om de vijf minuten onderbroken te worden door een karaoke-sessie.

6. We hebben goede hoop op een betere afloop voor Dumbo en zijn mama

In 2015 heeft PETA aan regisseur Tim Burton gevraagd om Dumbo en zijn moeder een blijer einde te geven dan we kennen uit het origineel. "We zijn hoopvol dat Dumbo en zijn moeder een écht gelukkig einde kennen door hun leven in vrijheid voort te zetten in plaats van dat ze gevangen blijven en mishandeld worden in de entertainment-industrie." Daar kun je geen 'nee' tegen zeggen, toch Tim?

 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.