Disney heeft het druk: de ene na de andere live-action remake wordt door de filmstudio de wereld ingeslingerd. Volgend jaar worden we verblijd met de komst van Aladdin, The Lion King en Dumbo. En van die laatste is gisteren een kersverse trailer verschenen. Wij kunnen nu al niet meer wachten tot de film vanaf 27 maart 2019 in de bios draait, maar tot die tijd kunnen we je vast warm laten draaien met deze 8 feitjes over de remake.

1. De film wordt geregisseerd door Tim Burton

Regisseur Tim Burton ken je wellicht van meesterwerkjes als Sweeney Todd, Alice in Wonderland en The Nightmare Before Christmas. Grote kans dat je de duistere, ietwat spookachtige gothicstijl die je herkent uit die films weer terugziet in Dumbo. En dat betekent dus dat het geen zoetsappig Disney-sprookje wordt.

2. Je zult het niet droog kunnen houden

De live-action versie van Dumbo zorgt ervoor dat het olifantje een stuk meer tot leven komt dan in het getekende origineel uit 1941. En dat betekent dat de makers er alles aan zullen doen om het ultra-schattige olifantje de tranen uit je ogen te laten persen. Herinner je je die scène tussen Dumbo en z'n mama nog? Ja, maar dan dus nog drie keer zieliger. Sterkte alvast.

 

Article continues after the ad

3. De dieren praten niet en dat is goed voor de film

Het ziet ernaar uit dat de dieren in Tim Burton's Dumbo niet meer praten. En hoewel Dumbo dat zelf al nooit deed, zijn er waarschijnlijk nu ook geen pratende kraaien of muizen meer. En dat betekent dat hun plaats wordt ingenomen door mensen, die een grotere verhaallijn krijgen. Dat zorgt voor een nieuwe dimensie voor Dumbo: een reden voor het olifantje om mensen te leren kennen en vertrouwen.

4. De cast is fantastisch

En met een cast als déze wil je ook dat de acteurs een grotere verhaallijn en een beter achtergrondverhaal krijgen. Zo neemt Colin Farrell de hoofdrol van Holt Farrier op zich en speelt Michael Keaton slechterik V.A. Vandevere. Ook Danny DeVito en Eva Green spelen een rol in de nieuwe Dumbo-film.

5. De film wordt waarschijnlijk geen musical

Hoewel er in het origineel een aantal muzikale pareltjes zoals Baby Mine en When I See An Elephant Fly voorbijkomen, lijkt het erop dat de karakters in de live-action versie van Dumbo niet opeens in zingen uitbarsten. En hoewel veel mensen niets tegen een meezinger hebben, is het ook wel eens fijn om gewoon een goede film te zien zonder om de vijf minuten onderbroken te worden door een karaoke-sessie.

6. We hebben goede hoop op een betere afloop voor Dumbo en zijn mama

In 2015 heeft PETA aan regisseur Tim Burton gevraagd om Dumbo en zijn moeder een blijer einde te geven dan we kennen uit het origineel. "We zijn hoopvol dat Dumbo en zijn moeder een écht gelukkig einde kennen door hun leven in vrijheid voort te zetten in plaats van dat ze gevangen blijven en mishandeld worden in de entertainment-industrie." Daar kun je geen 'nee' tegen zeggen, toch Tim?