Iedereen heeft ooit wel eens een collega gehad die je maar niet kon uitstaan. Als je geluk hebt, kun je je baas vragen om niet samen ingedeeld te worden. Maar wat nou als het je baan was om te doen alsof die collega jouw allerbeste vriend van de hele wereld is? Dat gebeurt vaak in de acteerwereld. Soms zijn acteurs voor en achter de schermen beste vrienden, maar in sommige gevallen kan de relatie zo slecht zijn dat het de show of film kan beëindigen! Wij hebben zes on-screen BFFs op een rijtje gezet die elkaar in het echte leven haten.

Sarah Jessica Parker en Kim Catrral

Dit kwam recentelijk nog in het nieuws vanwege alle drama rond de derde Sex and The City-film die waarschijnlijk niet meer komt, vooral door de ruzie tussen Kim en Sarah Jessica. Alhoewel de twee in een groep van vier beste vriendinnen speelden, was de relatie tussen Samantha en Carrie juist onze favoriet. De twee hadden de beste chemie op het scherm en waren de meest memorabele personages. De vrouwen waren in het echte leven ook close, totdat Kim aan Sarah vroeg of ze haar wilde helpen met een salarisverhoging. Kim vond het namelijk niet eerlijk dat Sarah meer geld kreeg dan de rest. Sarah wilde niet helpen en dat zorgde voor de oorlog.

More content below the advertising

Sarah Michelle Gellar en Alyson Hannigan

Sarah en Alyson zijn een paar van onze favoriete jaren negentig sterren. Het deed dus ook pijn toen we erachter kwamen dat die twee het niet altijd naar hun zin hadden tijdens het filmen van Buffy the Vampire Slayer. De eerste paar seizoenen gingen nog, maar toen de twee actrices steeds beroemder werden begon de relatie juist af te nemen. Ze geven beide aan dat het door de drukke planningen, stress, overwerken en de lange avondshoots kwam. De oorzaak van hun grootste ruzie was dat Sarah via een tijdschrift bekendmaakte dat ze ging stoppen met de serie, in plaats van het face to face door te geven aan haar collega’s. Ouch! De twee meiden zijn inmiddels wel weer vriendinnen.  

Kenny Baker en Anthony Daniels

Kenny en Anthony waren de mannen achter onze favoriete Star Wars-droids C-3PO en R2-D2. In de film hadden de twee wat kibbelscènes, maar over het algemeen waren ze een goed duo. In realiteit was de relatie echter heel anders. Anthony was kennelijk constant onbeleefd tegen Kenny tot op het punt dat hij een bully werd genoemd. Kenny zei wel eens wat terug, maar de crew van de film onthulde dat de dingen die Anthony zei echt ongelofelijk waren. Een voorbeeld: hij noemde Kenny vaak ‘little person” en maakte grappen over zijn handicap.

Betty White en Bea Arthur

Het is moeilijk om te denken dat iemand ooit ruzie kan krijgen met Betty White. Toch is het in dit geval waar. Betty en Bea waren in Golden Girls beste vriendinnen, maar zodra de camera stopte konden ze elkaar niet uitstaan. Betty onthulde dat Bea haar positieve energie haatte en soms boos of geïrriteerd raakte als Betty alleen al in een goede bui was. Ook zeggen sommigen dat Bea een beetje jaloers is op de populariteit van Betty.

Blake Lively en Leighton Meester

You know you love me, xoxo Gossip Girl! Of in deze situatie juist niet… Blake en Leighton waren de populairste actrices van Gossip Girl. Ze waren in de serie ook echt best friends goals. Maar je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: in het echte leven haten ze elkaar. Ze had zelfs vaak ruzie op de set! Hoewel er veel geruchten rondgaan over waarom ze het niet met elkaar konden vinden, is het nooit toegegeven.

Channing Tatum en Alex Pettyfer

Deze twee hunks van Magic Mike zijn al de zoveelste on-screen BFFs die elkaar eigenlijk niet konden uitstaan. Tijdens de podcast van Brett Easton bevestigde Pettyfer het nieuws. Zo vertelde hij dat ze niet goed met elkaar konden omgaan omdat: "Channing Tatum does not like me – and for many reasons, many being my own fault. I had a very negative past relating to the things that I had done on movies and the promotion of movies and Channing Tatum is an extraordinarily smart businessman”. Alex was ook niet te zien in het vervolg, Magic Mike XXL.

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.