Fotograaf
Warner Bros. Pictures/DC Comics
The Suicide Squad

Het is tijd voor een nieuw avontuur van de DC-superschurkenkermis The Suicide Squad! Deze dingen moet je weten vóór je de film met Margot Robbie, Idris Elba en Sylvester Stallone gaat kijken.

1. Wat is The Suicide Squad ook alweer?

We frissen je geheugen even op! The Suicide Squad is een wisselend team van superschurken die door de overheid worden ingezet. Het zijn meestal niet de sterkste villains (anders waren ze nooit gevangen!) en vaak zijn ze zo gek als een deur, kortom: ideale lui om op levensgevaarlijke zelfmoordmissies te sturen!

Het team staat onder leiding van Amanda Waller (Viola Davis) en Rick Flag (Joel Kinnaman) die de schurken in toom moeten houden tijdens de levensgevaarlijke opdrachten. Bekende teamleden zijn o.a. Deadshot, Harley Quinn (Margot Robbie) en Captain Boomerang (Jai Courtney). Omdat het verloop in het team nogal hoog is, krijgen ze in de nieuwe film gezelschap van véél meer bizarre schurken.

 

2. Is The Suicide Squad een sequel?

Dat DC met een nieuwe Suicide Squad-film komt is eigenlijk best raar. In 2016 verscheen er al een superschurkenfilm over dit team: de film was best succesvol, maar was minder goed dan gehoopt.

Warner Bros. wilde na de eerste Suicide Squad snel een vervolgfilm maken maar liep tegen heel wat problemen op. Regisseur David Ayer wilde liever een andere DC-film maken en hoofdrolspelers Margot Robbie (Harley Quinn) en Will Smith (Deadshot) hadden het enorm druk. Pas in 2018 werd regisseur James Gunn aangetrokken, nadat hij door Marvel ontslagen was omdat er controversiële tweets van hem opdoken.

Gunn mocht na het succes van Guardians of the Galaxy elke DC-comic kiezen om te verfilmen en hij koos de losgeslagen schurken van The Suicide Squad. Hoewel sommige personages uit Suicide Squad terugkeren (zoals Harley Quinn, Captain Boomerang, Rick Flag en Amanda Waller) is The Suicide Squad niet echt een sequel: het is een nieuw avontuur van de club, zonder connectie met bestaande DC-films.

 

3. Waar gaat The Suicide Squad over?

James Gunn wilde van The Suicide Squad het liefst een B-actiefilm maken met een cast van halvegaren met superpowers. Als inspiratie noemt Gunn films als The Dirty Dozen en Kelly’s Heroes.

In de stijl van deze oorlogsfilms onderzoekt The Suicide Squad een oud nazi-complex in Zuid-Amerika, waar bizarre experimenten plaats hebben gevonden. Ze vinden daar een enorme alien die de wereld probeert over te nemen: Starro.

 

4. Wie zitten er in The Suicide Squad?

De vernieuwde Suicide Squad bestaat uit een paar geliefde personages zoals Harley Quinn en Rick Flag, maar daar bovenop komt nog een karrenvracht aan nieuwe superschurken / losers. Will Smith keert niet terug als Deadshot, maar Idris Elba speelt de vergelijkbare killer Bloodsport, zodat Smith óóit nog terug kan keren in een DC-film.

Actieheld John Cena speelt Peacemaker: een schurk die is geobsedeerd door vrede stichten. Helaas gebruikt hij alle mogelijke middelen inclusief psychotisch geweld! Cena speelt óók de hoofdrol in een nieuwe HBO-serie over dit personage.

Een bizarre glansrol is weggelegd voor Sylvester Stallone die de stem inspreekt van King Shark. Inderdaad, dat is een oliedomme haai op pootjes!

Daarnaast zijn er nog veel meer vreemde superschurken te zien, zoals Polka-Dot Man (David Dastmalchian), volgens James Gunn “het domste DC-personage ooit.” Er zijn rollen voor Peter Capaldi, die de superslimme schurk The Thinker speelt, Sean Gunn als Weasel én Michael Rooker als wapenexpert Savant.

Article continues after the ad

De lijst is nog véél langer, maar doorgaan heeft weinig zin. Volgens James Gunn sterven heel wat leden van The Suicide Squad op tragische wijze, dus het is sowieso niet slim om aan de schurken gehecht te raken.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Oh, er gaan mensen dood?

Ja, en schijnbaar een heleboel! Een aantal leden van The Suicide Squad sterft misschien al vroeg in de film, maar degenen die het begin overleven zijn allerminst veilig. Volgens James Gunn zitten er sowieso twee sterfscènes in waarvan hij “zelf bijna moet huilen.” Harley Quinn zal de film waarschijnlijk wel overleven, al was het maar omdat zij één van de bekendste gezichten is uit de DC-films.

 

6. Hoe gaat het verder ná The Suicide Squad?

James Gunn werd opnieuw aangenomen door Marvel om Guardians of the Galaxy 3 te maken. Tegelijkertijd voor DC én Marvel werken lijkt onmogelijk, maar volgens James Gunn bestaat de kans dat hij ná Guardians of the Galaxy 3 (de laatste in de reeks) weer een DC Comics-project gaat doen. Dat hoeft niet per se een Suicide Squad-film te zijn, maar zeg nooit nooit!

 

The Suicide Squad is vanaf 5 augustus te zien in de bioscoop. Lees ook onze recensie.