Tom Ellis en Aimee Garcia in Lucifer seizoen 5

Juist wanneer je denkt dat het niet warmer kan worden, heeft Netflix vandaag het vijfde seizoen van Lucifer online gezet. Om je alvast voor te bereiden, zetten wij 6 belangrijke weetjes op een rijtje. 

1. Dit seizoen is in twee stukken gesplitst 

We hebben lang moeten wachten op dit vijfde seizoen, maar als we willen weten hoe het avontuur van Lucifer afloopt, moeten we nóg iets langer wachten. Het seizoen is namelijk verdeeld in twee stukken. Het eerste deel kan je nu kijken, bestaande uit 8 afleveringen. Na een korte pauze krijgen we de volgende 8 afleveringen te zien. Wanneer dit tweede deel verschijnt is nu nog niet bekend. 

 

2. Er komt nog een seizoen

Het vijfde seizoen zou eigenlijk het laatste zijn. Met een post op social media werd zelfs al afscheid genomen: "Thanks to the Lucifans, Lucifer's story will come to an end the way it should: the fifth and final season is coming to Netflix."

Article continues after the ad

De fans waren echter nog niet klaar om afscheid te nemen en begonnen een petitie. Ook de cast had interesse om door te gaan met de hitserie en nadat Tom Ellis bijtekende voor nog een paar afleveringen, was het een kwestie van tijd voordat het zesde seizoen werd aangekondigd. Maar na het zesde deel is de serie écht afgelopen. "Lucifer will return for a sixth and final season. like, FINAL final."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

the devil made us do it. 😈 #lucifer will return for a sixth and final season. like, FINAL final.

Een bericht gedeeld door Lucifer (@lucifernetflix) op

 

3. De trailer bevat een dikke spoiler

Natuurlijk heb je alle afleveringen al minimaal twee keer gezien, al is het alleen maar voor de buikspieren van Tom Ellis, maar we komen toch even met een spoiler waarschuwing. SPOILER voor seizoen 4! Aan het einde keerde Lucifer terug naar de hel om daar weer te heersen en zijn demonen onder controle te houden. Hij liet zijn vrienden en geliefde detective Decker achter. In de trailer van het vijfde seizoen is hij terug, maar er is iets vreemds met hem aan de hand...

Lucifer is helemaal niet terug! Het is Luci's tweelingbroer Michaël die zich voordoet als de geliefde duivel. Dat lijkt een grote spoiler, maar daar is volgens de makers een reden voor. Het vijfde seizoen zit vol verrassingen en deze plotwending is er maar eentje van. Door het al zo vroeg te onthullen, hebben de fans ook iets waar ze met z'n allen over kunnen discussiëren. 

 

4. Er is een speciale aflevering

Toen de keuze werd gemaakt om het vijfde seizoen uit te breiden van 10 naar 16 afleveringen moesten de schrijvers opeens een paar nieuwe verhalen bedenken. Al snel kwam het idee voor een speciale aflevering in de stijl van een film noir. In deze muzikale zwart/wit aflevering vertelt Lucifer aan Trixie hoe hij in de jaren 40 naar New York ging. 

 

5. We ontmoeten eindelijk Lucifers vader

Vanaf het begin klaagt Lucifer over zijn vader. Niet zo gek ook. De gevallen engel werd uit de hemel gegooid, gedwongen om over de hel te heersen en toen hij eindelijk een leven voor zichzelf had opgebouwd in Los Angeles, werd hij keer op keer gemanipuleerd om terug te keren naar de hel. In het vijfde seizoen komt God zelf in actie en Lucifers 'dear old dad' wordt gespeeld door niemand minder dan Dennis Haysbert, de president uit 24.

 

6. Tom Ellis is nog steeds de heetste man op Netflix

Laten we eerlijk zijn. Hoe leuk de serie ook is, de voornaamste reden om Lucifer te bingewatchen is Tom Ellis. De handsome devil is sinds het eerste seizoen alleen maar aantrekkelijker geworden. Vanaf het vierde seizoen is hij ook steeds vaker halfnaakt te zien en daar heeft Netflix een mooie compilatie van gemaakt. 

De eerste acht afleveringen van het vijfde seizoen van Lucifer zijn nu te zien op Netflix.