Space Force Steve Carell

Space Force, de nieuwste tak van het Amerikaanse leger, krijgt een eigen Netflix-serie. Space Force is een workplace comedy, ontsprongen uit de geest van de maker van Parks and Recreation en The Office. Dat belooft wat! Dit zijn alle dingen die je moet weten over de Netflix Original Space Force.

1. Het échte Space Force

Steve Carell en Greg Daniels besloten de handen weer eens ineen te slaan. Het gaat echter niet om een reboot van The Office. Het duo komt namelijk met een nieuwe comedy voor Netflix: Space Force. Space Force is geïnspireerd door de gelijknamige tak van het Amerikaanse leger. Het mag echter geen verrassing zijn dat de comedyserie niet gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Wel staat de vraag centraal of de Verenigde Staten op dit moment echt een militaire dienst in de ruimte nodig heeft...

 

2. Waar gaat Space Force over?

Space Force draait om de gedecoreerde piloot en generaal Mark R. Naird (Steve Carell), die ervan droomt het hoofd van de luchtmacht te worden. In plaats daarvan wordt hem echter gevraagd om de nieuwe zesde tak van de Amerikaanse strijdkrachten te leiden: de Space Force. Uiteraard kan Mark niet weigeren. Hij verhuist met zijn familie naar een afgelegen basis in Colorado, waar hij samen met wetenschappers en ruimtevaarders belast wordt met het bereiken van totale ruimtedominantie.

Article continues after the ad

 

3. Wie spelen er in Space Force?

Carell wordt in Space Force vergezeld door John Malkovich (Being John Malkovich), Diana Silvers (Ma), Tawny Newsome (Brockmire) en Ben Schwartz (Parks and Recreation). Bijrollen zijn weggelegd voor Roy Wood Jr., Jimmy O. Yang, Noah Emmerich, Alex Sparrow en Don Lake. Ook Friends-actrice Lisa Kudrow wist een bijrol te scoren. Zij is te zien als Maggie Naird, de vrouw van Carells personage.

 

4. Lijkt Space Force op The Office?

Als jij The Office ook nog altijd mist, hebben we goed nieuws: Space Force wordt gemaakt door Carell en Greg Daniels, het brein achter die eerste serie. Het zal je dan ook niet verrassen dat Space Force eveneens een zogenoemde workplace comedy is. Met andere woorden: Space Force belooft zeker sterk te doen denken aan The Office. Lees onze recensie maar eens!

The Office

 

5. De trailers van Space Force

Netflix kwam eerder deze maand met een korte teaser voor Space Force. Twee weken later volgde de eerste trailer van de Netflix-serie. Je ziet generaal Mark R. Naird, een iets meer competente versie van Michael Scott, die gelukkig wel net zo onfortuinlijk en onhandig is. Naird heeft trouwens ook een kort lontje, dat nog korter wordt dankzij het in zijn optiek belachelijke idee van Amerikaanse 'ruimteoverheersing'. Gelukkig kan hij zichzelf uitstekend kalmeren met de Beach Boys…

 

6. De releasedatum van Space Force

En dan ten slotte nog de releasedatum: Space Force is vanaf VANDAAG te zien op Netflix. Het eerste seizoen van de comedyserie bestaat uit 10 afleveringen.

Ben je niet overtuigd door Space Force? Gelukkig speuren we regelmatig de streamingdiensten voor je af. Zodoende weten we precies wat de beste comedyseries op Netflix en Ziggo zijn!