Jodie Comer in Killing Eve seizoen 3

Klaar voor ronde drie van het ultieme kat-en-muisspel? Killing Eve keert vanavond terug op NPO 3 met seizoen 3 en dit is álles dat je moet weten voor je helemaal losgaat!

1. Wie, wat, waar?

Echte diehards keken de afgelopen maanden waarschijnlijk al mee via BBC America of de BBC iPlayer. Of via… illegale wegen waar Villanelle jaloers op zal zijn. En iedereen met een NPO Plus-abonnement kon sinds vrijdag al álle afleveringen van seizoen 3 bingen. Voor ‘de rest’: vanavond zien we eindelijk hoe het nu gaat met Eve Polastri (Sandra Oh) en Villanelle (Jodie Comer). NPO 3 geeft om 22:15 uur het startschot!

2. Waar waren we ook alweer?

Even een korte geheugenopfrisser: Eve en Villanelle lieten ons in zinderende spanning achter na die finale van seizoen 2. Zo zorgde onze favoriete huurmoordenares er op slinkse wijze voor dat Eve haar eerste moord pleegde in Rome (Raymond). Eve wijst vervolgens Villanelle’s aanbod om samen te vluchten genadeloos af. Toen trok Villanelle het niet meer en schoot ze Eve neer. Enter credits.

3. Nieuwe en terugkerende personages

Let op: milde spoilers volgen! Wees gewaarschuwd. Gelukkig hoeven we een aantal vast waarden ook in seizoen 3 niet te missen. Zo zien we Villanelle’s baas slash vaderfiguur Konstantin (Kim Bodnia) en Eve’s bazin Carolyn Martens (Fiona Shaw) gewoon terug in grote rollen. Daarnaast keren ook Carolyns zoon Kenny (Sean Delaney) en Eve’s man(?) Niko (Owen McDonnell) terug. Nieuwe rollen? Ja, dat blijft lastig: grote spoilers liggen dan op de loer. We geven er eentje weg: Dasha, gespeeld door Harriet Walter. Dit is Villanelle’s mentor van vroeger. Ze duikt na jáááren weer op en dat belooft niet veel goeds voor Villanelle’s toch al niet zo stabiele mindset.

4. Waar gaat seizoen 3 over?

Even een heads-up: we betreden ook hier mild spoiler-terrein voor in ieder geval het begin van seizoen 3. Dus als je écht niets wil weten over zelfs de meest kleine aanwijzingkjes moet je nu afhaken. Ben je er nog? Mooizo! Zoals we in die puike eerste beelden hieronder al te weten komen: Konstantin vertelt aan Villanelle dat Eve nog leeft. Die was namelijk in de veronderstelling dat ze haar haat-liefde-obsessie toch écht had doodgeschoten aan het einde van seizoen 2.

We beginnen met een flinke tijdsprong van een halfjaar. Villanelle woont nu in Spanje. Ze probeert nog altijd te wennen aan het idee van een wereld zónder Eve, maar dat lukt niet zo goed. Dan komt opeens Dasha aanzetten: een oud-huurmoordenares waar Villanelle haar training aan te danken heeft. Eve zit een soort van ‘ondergedoken’ in Londen. Ze is gestopt bij MI6 en werkt nu in een Koreaans restaurant. Kenny – óók gestopt bij MI6 – let een beetje op Eve terwijl hij als onderzoeksjournalist in de huurmoordenaarsclub The Twelve duikt. En meer gaan we je niet vertellen!

5. Let op spoilers

Zoals elk seizoen moeten we ook in deze nieuwe afleveringen weer afscheid nemen van een stel personages. Want dat er doden gaan vallen, is wel een zekerheidje. Wat dat betreft doet Killing Eve niet onder voor Game of Thrones. En omdat dit seizoen al in zijn geheel is uitgezonden, moet je extra alert zijn op spoilers wanneer je tussentijds bijvoorbeeld personages of afleveringen googelt. Dat je het weet!

6. Seizoen 4

Nou, hier kunnen we kort over zijn: Killing Eve krijgt een vierde seizoen. BBC America voelde zóveel vertrouwen, dat de serie al in januari – ver voordat seizoen 3 op tv zou komen – al een go kreeg voor een vierde reeks.

Article continues after the ad