Alles is zoals het zou moeten zijn, Barbara Sloesen

Niet alle bioscoopfilms worden uitgesteld want vanaf vandaag tovert de nieuwste Nederlandse romcom Alles is zoals het zou moeten zijn weer een grote glimlach op ons gezicht! Wie geniet er nu namelijk niet van Jan Kooijmans billen op het witte doek? Hier zijn nog 6 dingen die je moet weten over de film!

1. Waar gaat de film over?

Iris denkt het allemaal voor elkaar te hebben in deze heerlijke romcom: ze heeft een gelukkig leven, een leuke vriend en dan is ze ook nog zwanger van hun eerste kind! Het leven lacht haar toe, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Iris is namelijk nog geen 24 uur bevallen wanneer haar vriend opbiecht dat hij een affaire heeft, deze baby nooit wou en dat hij liever vandaag dan morgen vertrekt. En dat doet hij dus ook. Daar staat ze dan: alleen gelaten, met een lichte alcoholverslaving en een baby die constant jankt. In het jaar dat volgt probeert Iris haar leven weer op de rit te krijgen, maar dat gaat lang niet zo makkelijk als gedacht.


2. Wie spelen er in deze film?

Deze Nederlandse romcom zit uiteraard weer vol BN'ers die je kunt kennen van rollen in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat begint al bij hoofdrolspeelster Iris die wordt vertolkt door Barbara Sloesen. Verder zien we ook GTST-sterren Jan Kooijman, Sanne Langelaar, Holly Mae Brood en Victoria Koblenko. Andere rollen zijn weggelegd voor Jelle de Jong (als de overspelige Pieter), Renée Fokker, Julia Akkermans en Patrick Stoof.

Article continues after the ad


3. Bekijk de trailer hier

Uiteraard! Eerder deelden we al de trailer, maar mocht je die helemaal gemist hebben, kun je 'm hieronder alsnog in alle rust bekijken.


4. De film is gebaseerd op de roman van Daphne Deckers

De film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van niemand minder dan Daphne Deckers. De auteur en voormalig model had vast allerlei ideeën over hoe de film eruit zou moeten zien, maar ze heeft zich expres afzijdig gehouden. "Ik vind dat je als schrijver niet te veel in de weg moet lopen", vertelde ze bij RTL Boulevard. "Je moet je een beetje overgeven aan het proces en vertrouwen in het team hebben. Het is hun werk." Gelukkig is Daphne allesbehalve teleurgesteld in de film die er nu staat. "De personages hebben al die jaren alleen in mijn hoofd geleefd en opeens sta ik dan in mijn eigen hoofd op de set, bij de hoofdrolspelers thuis. Toen dacht ik: verrek, zo had ik het me precies voorgesteld." 

Leuk detail: zowel zij als haar dochter Emma komen in een klein rolletje voorbij!


5. Zwaar Verliefd-fans moeten de film zeker zien

Er zijn in Nederland al heel wat romcoms verschenen (bekijk hier onze Top 25 allerbeste!), maar Alles is zoals het zou moeten zijn heeft volgens ons het meeste weg van Zwaar Verliefd. In beide films speelt Barbara Sloesen de hoofdrol en gaat het over de omgang met honden. De actrice heeft namelijk wel wat met hondenmensen: in Zwaar Verliefd is ze zelf dierenarts en moet ze de hond van Ruben (Jim Bakkum) verzorgen. In deze film ziet ze hondenuitlater Douwe (Jan Kooijman) wel zitten. Snapten wij goed want zijn blote billen, die langskomen in de film, zijn eerste klas! Al is die baard bij Jan misschien niet helemaal ons ding...


6. De titelsong wordt gezongen door Miss Montreal en Diggy Dex

Bijna alle Nederlandse romcoms gaan samen met een (nogal irritante) oorwurm aan een titelsong. Het liedje bij Alles is zoals het zou moeten zijn wordt gezongen door Amersfoorters Miss Montreal en Diggy Dex (die toevallig allebei deelnemen aan het komende seizoen van Beste Zangers). "Er is geen andere plek waar ik zou willen zijn. Hier is alles goed en fijn. Heb jij dat ook? Heb jij dat ook?" Beluister 'm hieronder helemaal.

Alles is zoals het zou moeten zijn draait nu in de bioscoop!