Zo vader, zo dochter. Dat is niet overdreven in het geval van deze beroemde vader-dochter duo’s. Deze papa’s spaarden kosten noch moeite om dochters-lief in de spotlight te krijgen. Of heeft het kroost dat toch echt op eigen kracht voor elkaar gekregen? Eén ding is zeker: deze dochters mogen kun vaders op vaderdag een extra dikke knuffel geven.

Article continues after the ad

BRUCE PALTROW En GWYNETH PALTROW

Voordat papa Bruce in 2002 overleed, was hij een zeer gerespecteerde filmmaker in Hollywood. Dochterlief Gwyneth speelde ooit in de film Duets, die Bruce geschreven, geregisseerd en geproduceerd had. Inmiddels dopt deze actrice en onderneemster prima haar eigen boontjes. 

JON VOIGHT en ANGELINA JOLIE

Papa Jon Voight en Angelina Jolie konden niet altijd door één deur. Ondanks dat, hielp paps Angelina aan haar eerste klusje: haar rol in de film Lookin’ to get Out, toen ze pas 7 jaar oud was. Waar zou Angie zijn zonder paps?

FRANCIS FORD COPPOLA en SOFIA COPPOLA

Hoewel deze koppies je misschien niet direct bekend voorkomen, kun je de familie Coppola onmogelijk gemist hebben als je een echte filmfanaat bent. Papa Francis heeft Oscars binnengesleept met het schrijven, regisseren en produceren van een aantal echte kaskrakers. Zegt The Godfather en Apocalypse Now je bijvoorbeeld iets? Dochter Sofia had dan ook grote voetstappen om in te treden. Toch is het haar aardig gelukt met onder andere een Oscar voor haar film Lost in Translation.

KURT RUSSELL en KATE HUDSON

Hoewel Kate’s biologische vader Bill Hudson niets met haar te maken wil hebben, heeft Kate al sinds haar vierde een fantastische vader in Kurt Russell gevonden. Kurt, die een ellenlange lijst films op zijn naam heeft staan, goot het Kate dan ook met de paplepel naar binnen! 

RON HOWARD en BRYCE DALLAS HOWARD

Met films als A Beautiful Mind en Frost/Nixon op zijn naam, wordt Ron Howard als één van de meest populaire filmmakers beschouwd. Zijn dochter Bryce heeft paps te danken voor een aantal van haar eerste filmrollen, zoals Parenthood en Apollo 13, die door Ron geregisseerd zijn. Overigens heeft Bryce haar vader inmiddels helemaal niet meer nodig om aan de bak te komen!

DON JOHNSON en DAKOTA JOHNSON

Detective James Crockett uit Miami Vice, heeft zijn acteergenen aan zijn dochter Dakota doorgegeven. Ook al had hij dat liever niet gedaan. Paps Don kan het Fifty Shades-werk van zijn dochter namelijk niet aanzien!