Niemand kan in de toekomst kijken, ook acteurs niet. Moet ik dit wel of niet doen? Wordt het succesvol? Zie ik potentie? Allemaal vragen die acteurs aan zichzelf stellen tijdens een beslissing. We kunnen het ze dus niet kwalijk nemen als ze een toekomstige box office-ramp kiezen boven een Oscar-waardige film. Toch is het wel grappig om die fouten op een rijtje te zetten: hier zijn 6 acteurs die een topfilm lieten schieten voor een flopfilm.

Will Smith – The Matrix voor Wild Wild West

Will Smith was eind jaren negentig razen populair dankzij zijn films Men In Black en Independence Day. Om die reden boden de Wachowskis hem de hoofdrol Neo in The Matrix aan. Will wees die af, omdat hij niet geloofde dat de ambitieuze special effects waar konden worden gemaakt. Later werd dit juist een van de beste aspecten van de film. Will wilde liever acteren in Barry Sonnefelds verschrikkelijke Wild Wild West-film. Daarvoor kreeg hij een Razzie Award voor Worst Screen Couple en Worst Original Song. Jammer, Will!

More content below the advertising

Kevin Costner – Shawshank Redemption voor Waterworld

Costner zag geen directe voordelen voor het spelen in The Shawshank Redeption. De film kreeg goede kritiek, maar werd in eerste instantie door het publiek genegeerd. Tegenwoordig staat de film wel hoog op de beste films aller tijden-lijst! Costner was hoe dan ook te druk bezig met het maken van de flop Waterworld. Tom Hanks en Brad Pitt wezen de rol ook af, alleen dan wel voor goede films: Forrest Gump en Interview with the Vampire.

Emily Blunt – Iron Man 2 voor Gulliver’s Travels

Deze vinden we een beetje lastig. Iron Man 2 is een van de minst geliefde MCU-films, maar Blunt kreeg wel de rol van Black Widow aangeboden. Dit zou ongetwijfeld een goede match zijn geweest. Toch zei ze het op het laatste moment af door een volle agenda: ze was bezig met het filmen van Gulliver’s Travels… zo dom. Bekijk ook dit lijstje met acteurs die 'nee' zeiden tegen een rol en nog steeds spijt hebben.

Brooke Shields – Scarface voor Sahara

Het lijkt erop dat moeders niet altijd weten wat het beste voor je is. Brook Shields momager Teri Shields overtuigde haar dochter om de rol in Brian De Palma’s mobster klassieker Scarface te weigeren. Ze koos in plaats daarvan voor de film Sahara. De film was een flop en ze kreeg een Razzie voor Worst Supporting Actor, voor de scene waarin haar personage vermomd was als een man. De rol van Scarface ging uiteindelijk naar Michelle Pheiffer.

Brad Pitt – Jason Bourne voor Spy Game

Brad Pitt is vaak goed in het kiezen van films, want hij heeft veel goed bekritiseerde rollen gespeeld. Maar, zelfs de meest ervaren acteurs slaan soms de plank mis. Dit was ook zo’n geval: Brad wees de rol van Jason Bourne af. Dit deed hij niet om in een compleet andere film te spelen, maar juist een rol in hetzelfde genre! Hij koos voor Spy Game, een film waarin hij een CIA-agent speelt. De film was geen flop, maar het haalde het succes van Bourne bij lange na niet.

Tim Roth – Harry Potter-films voor Planet of the Apes

The late, the great Alan Rickman zal voor altijd onze Severus Snape blijven. Hij was perfect voor de professor-rol in de Harry Potter-films. Toch liep het allemaal bijna anders af, want Tim Roth stond eigenlijk bovenaan het lijstje. Hij had al een contract getekend voor de film Planet of the Apes, maar dacht het te kunnen combineren met Harry Potter. Het bleek later te lastig, waardoor hij voor de apenfilm koos. Dit was een grote fout… voor hem. Want wij zijn ontzettend dankbaar voor Rickman!

More content below the advertising

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht. 

Orlando Bloom, onze Legolas; onze Will Turner gaat trouwen! Hij is verloofd met zangeres Katy Perry.

Zowel voor mannen als vrouwen is het dus een vrolijke dag! Of een gitzwarte, slechts geschikt om bitt’re tranen te wenen…

Bloom en Perry begonnen in 2016 te daten, maar een jaar later ging het stel toch uit elkaar. In 2018 werd ‘Karlando’ (‘Orlaty’?) gesignaleerd op een Ed Sheeran-concert, en sindsdien vormen ze weer een setje. Vanmorgen produceerden ze deze foto op Instagram. Hoe Orlando dat toch doet... Is hij een incognito Hollywood-verleider?

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lifetimes

Een bericht gedeeld door Orlando Bloom (@orlandobloom) op

 

Goed! Nog één keer zwijmelen!

 

Carnival Row

Orlando Bloom werkt momenteel aan een nieuwe serie, genaamd Carnival Row. In deze noir/horror-serie op Amazon, wonen verschillende fantasiewezens in een futuristische stad. De wezens worden opgejaagd door een moordenaar, en de rechercheur die ze moet beschermen (Orlando Bloom) is zelf verdachte! Naast Bloom zien we onder anderen Cara Delevingne in een hoofdrol.