Wall Street was nog nooit zo grappig.

Leuke nieuwe serie-alert! Op Comedy Central begint vanavond (donderdag) om 20.30 uur seizoen één van de Showtime-serie Black Monday. Een tiendelige comedyserie waarin de crash van Wall Street in de jaren tachtig centraal staat. En een klein groepje dappere handelaars dat vastberaden is om aan de top te komen.

Denk Gordon Gekko en co, maar dan grappiger. En met de nodige bekende namen die ook jou over de streep gaan trekken om lekker back to the eighties te gaan. Dit is waarom ook jij gaat vallen voor Black Monday.

Article continues after the ad

1 – Omdat Don Cheadle

Ja, gewoon omdat Don Cheadle. Omdat Don Cheadle een hele goede acteur is, overladen met awards tot een aan Oscar toe. Maar ook omdat Don Cheadle ontzettend grappig is, zoals hij wel bewezen heeft in een andere gelauwerde Showtime-comedy House of Lies. In Black Monday speelt hij Mo Monroe, de leider van de Jammer Group die vecht om aan te top van Wall Street te komen met zijn fijne groep underdogs. Wie beter dan de Don?

2 – Omdat Wall Street-verhalen nu eenmaal rijke broedgrond voor comedy zijn

Niet gelijk moe worden van de term Wall Street. Dat is tegenwoordig echt niet meer nodig. De stoffige financiële wereld van weleer heeft in film en televisie al een tijdje plaatsgemaakt voor flitsende, heerlijke verhalen. Denk The Wolf of Wall Street en The Big Short. In dat rijtje past Black Monday prima, met zijn bijzondere handelaars en keiharde trucs om bovenaan te eindigen.

Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street

3 – Omdat de maker paar héle leuke titel op zijn naam heeft staan

Of je het nou hebt verslonden of niet, je hebt vást wel van Happy Endings gehoord. Dat is nog altijd een van de meest geliefde comedyseries van de 2010’s en staat te boek als een ontzettend originele kijk op de sitcom. Hetzelfde sfeertje proef je ook een beetje terug in Black Monday, en net als in Happy Endings is ook de cast weer top.

4 – Omdat er veel bekende koppen in zitten

Dat brengt ons op alle bekende namen in de serie, en dat zijn er nogal wat. Naast de Don geniet je van Andrew Rannells (Girls), Regina Hall (Girls Trip, Insecure), Casey Wilson (Happy Endings, Saturday Night Live) en Paul Scheer (The League, The Good Place). Dus dat zit wel snor, qua cast.

5 – Omdat er nog veel meer aankomt

In de VS zijn inmiddels al drie seizoenen van Black Monday uitgezonden, dus als het bevalt zit je voorlopig gebakken. Wij zeggen: kijken.

Black Monday, elke donderdag om 20.30 uur op Comedy Central.