Deze week ging All Eyez On Me in première, een film over de iconische rapper Tupac Shakur. Maar niet iedereen die 2Pac gekend heeft, is blij met deze biopic!

Article continues after the ad

Klassieker

De filmbiografie All Eyez On Me is niet door iedereen juichend ontvangen. Rapper 50 Cent noemde de biopic zelfs ‘rotzooi’ op zijn Instagram-pagina. “Dit had een klassieker moeten worden, maar ze hebben het verneukt”, aldus de uitgesproken rapper. Om daar nog fijntjes aan toe voegen: “Ik wil mijn geld terug!”

Gedicht

Ook Jada Pinkett Smith, een goede vriendin van de in 1996 doodgeschoten rapper, liet weten dat ze geen fan is van de film. Op Twitter schreef de Gotham-actrice: “Vergeef me… Mijn relatie met Pac is me te veel waard om de scènes in All Eyez On Me voor waar te houden.” Zo leest Tupac Shakur in de film bijvoorbeeld een gedicht voor aan Jada (een rol van Kat Graham), iets dat volgens Jada in werkelijkheid nooit is gebeurd. “Ik wist pas dat dat gedicht bestond toen ik het las in zijn boek.”

Hart en ziel

Ze noemt de manier de waarop haar relatie met de artiest wordt geportretteerd ‘erg pijnlijk’. Toch heeft ze ook nog wel iets goeds te zeggen over de omstreden biografie: “Bedankt voor het leggen van zoveel hart en ziel in jullie rol”, complimenteert ze de cast van de film. 

All Eyez On Me draait sinds donderdag in de bioscopen.