Wie het laatst lacht met Wendy van Dijk

De verborgen camera is terug van weggeweest, met Wendy van Dijks Wie Het Laatst Lacht op SBS6. Om dit te vieren zochten we een paar 'candid camera'-gevallen op die gierend uit de klauwen liepen! 

Wie het Laatst Lacht begon vorig jaar niet zo sterk, maar na een paar afleveringen werd de show met de verborgen camera een stuk beter, én populairder. Gevaarlijk werd het soms ook, voor de interviewer die Rico Verhoeven zwaar irriteerde. Toch kan het nóg gevaarlijker.

5. Justin Timberlake krijgt een zenuwinzinking

Zanger Justin Timberlake kreeg in Punk'd de schrik van zijn leven toen er ineens belastinginspecteurs bij hem aanklopten. Timberlake kreeg een aanslag van negen ton en de overheid nam meteen al zijn spullen in beslag. De aflevering is moeilijk te vinden, maar in deze opname krijg je een aardig idee! Ze nemen zelfs z’n honden mee!

 

“Ach joh, met dat mooie bekkie heb je al die spullen die we meenemen zo weer terugverdiend!” Timberlake krijgt het even te kwaad en gaat een potje zitten janken op de trap voor zijn huis (dat zijn huis niet meer is). Hij wilde de acteurs een paar keer bijna aanvliegen (wat uit de uitzending werd geknipt). Timberlake zei dat hij normaal gesproken een stuk koelbloediger was, maar dat hij toevallig knetterstoned was toen hij ge-Punk’d werd. Later zei hij dat deze prank ervoor zorgde dat hij een jaar geen softdrugs meer gebruikte.

 

4. Voetballer gilt als een meisje, schopt presentator

De Egyptische voetballer Ramadan Sobhi kreeg het een paar jaar geleden flink voor de kiezen! Tv-grappenmaker Ramez Galal lokte hem naar een nepinterview, maar de jeep bleef vastzitten in ‘drijfzand’. Zijn chauffeur werd al snel naar beneden gezogen en langzamerhand raakte Sobhi helemaal vast…

Dat is al behoorlijk eng maar toen verscheen er ook nog een enorme komodovaraan! Verrassing!

Nadat Galal tevoorschijn kwam uit het kostuum, en Sobhi uit de prut werd getrokken, achtervolgde de voetballer de presentator als een waanzinnige. Hij haalt hem onderuit en probeert hem een paar flinke schoppen te geven!

 

3. Man krijgt hartaanval voor het goede doel

De Tsjechische acteurs Jan Potmesil en Petr Ctvrtnicek dachten het goede doel te helpen door als ‘gehandicapte politieagenten’ bonnen uit te delen aan mensen die te snel of langzaam reden in hun auto. De prank was bedoeld voor een speciale campagne over handicaps en de acteurs droegen graag een steentje bij.

Article continues after the ad

Wat we in het filmpje níet zien is dat één van de slachtoffers zó schrikt van zijn aanhouding, dat hij een hartaanval kreeg. Voor zover bekend overleefde de man het, maar hij (en de acteurs!) schrokken zich natuurlijk wezenloos. De acteurs werden ervan beschuldigd dat ze zich ‘voordeden als politieagent’ (een beetje flauw, maar de politie en rechters vinden het niet leuk als je te pas en te onpas hartaanvallen veroorzaakt).

De acteurs werden uiteindelijk vrijgesproken, en vonden het ontzettend jammer dat hun actie voor het goede doel bijna iemand het leven kostte… Zo zie je maar: je kunt beter nooit iemand helpen!

 

2. Zach Braff slaat een kind op z’n bek

Zach Braff werd bekend als J.D. in de populaire comedyserie Scrubs. In MTV’s Punk’d werd hij flink in de zeik genomen, maar toen ontdekten ze een kant die ze niet kenden van de zachtaardige man.

Braff en zijn vrienden gingen wat drank kopen en een groepje kinderen (acteurs) vroeg of ze bier voor hen mee wilden nemen. Dit deden ze natuurlijk niet, en terwijl ze in de winkel liepen begonnen de kids Braffs Porsche onder te spuiten met (nep)verf. Toen Braff dit zag werd hij zó boos dat hij meteen achter ze aan rende en er eentje te pakken kreeg. Daar had de productie niet op gerekend en een van de acteurs moest Braff tegenhouden terwijl hij de kindacteur in elkaar probeerde te slaan!

De klappen werden uit de uitzending geknipt omdat kindermishandeling over het algemeen niet om te lachen is. Volgens Braff was het zó donker (en was hij zó boos) dat hij niet meteen door had dat zijn slachtoffer een jaar of twaalf was.

 

1. Ain’t that a kick in the head!

Sommige knallers halen de uitzending van een verborgen camera-show niet, maar beginnen op internet een eigen leven te leiden. Een Belgische show filmde in 2006 een man die een grap uithaalt met shoppers in een winkelcentrum en dit liep totaal uit de hand!

Een acteur gooide een klein netje over iemand heen en rende vervolgens keihard weg. Niet echt een supergrap, maar het ‘slachtoffer’ reageerde nogal heftig. Een omstander dacht dat er een dief wegrende, of zo, en wat er toen gebeurde… High kick!

De arme acteur ging als een blok tegen de grond en de producer rende snel in beeld om te zeggen dat het opnames waren voor een tv-show. Hoewel de Belgische ninja zich meteen verontschuldigde en de (bewusteloze!) acteur probeerde te helpen, bleef het ‘slachtoffer’ zich agressief gedragen. De Belgische zender RTL-TVI weet niet precies hoe de beelden online zijn verschenen en heeft zelfs al een paar keer geprobeerd om ze offline te halen… Dan duiken er meteen weer een paar kopieën op!

 

Niet geschikt voor TV

Naast alle geslaagde verborgen camera grappen zijn er ook héél veel mislukt, die we nooit te zien kregen. Met name Punk’d mislukte regelmatig: ze hadden vaak sterren als doelwit (die al losgezongen zijn van de realiteit) én Amerika is natuurlijk ook een raar land. Het kwam wel eens voor dat iemand een pistool of mes trok en de stunt snel afgebroken moest worden.

Zó spannend hoeft het nieuwe seizoen van Wie Het Laatst Lacht nou ook weer niet te worden. Het programma kan je iedere zaterdag om 20.00 uur op SBS6 kijken.