Hollywood heeft, net als iedere werkvloer, een hoop geheimen waarvan iedereen binnen Hollywood af weet. En soms pakt een site als Ranker dit onderwerp weer eens op en dan komen de rare, nare, grappige en genânte verhalen weer naar de oppervlakte. Lees maar!

Article continues after the ad

Voor awards wordt de portemonnee getrokken

Er wordt gezegd van niet, maar er zijn verhalen die toch anders suggereren: awards zoals de Golden Globes zijn een beetje te koop. Niet direct natuurlijk, maar wel door de juryleden te charmeren met reisjes, diners en cadeaus. Een wat ouder verhaal stamt uit 1981, toen Pia Zadora de Best Newcomer Award won voor haar rol in 'Butterfly'. Later bleek dat producent haar echtgenoot was. En hij had de gehele jury, de 81-koppige Hollywood Foreign Press Association, op snoepreisje naar Vegas gestuurd. Een tijdje geleden werden ze getrakteerd op een privé concert van Cher. En zo hebben films vaak een PR team om award-jury's in beweging te krijgen. Tuurlijk moet een film vooral goed zijn, maar winnen, dat is ook een vak apart.

Lees hier over wat die Golden Globes, Emmy's en Oscars nou ook alweer precies zijn

Kindermisbruik is net zo aanwezig als #metoo

Machtsmisbruik beperkt zich niet tot volwassenen. Ook kinderen die het in Hollywood willen maken krijgen regelmatig van doen met ongure types die hoog op de Hollywood-ladder zitten. Macht en misbruik in de entertainment-industrie is ook een thema in de docu die volgende week uitkomt: Leaving Neverland. De docu An Open Secret gaat over het misbruik, en is in z'n geheel te zien op Vimeo.

 

Jack Nickolson zijn zus is eigenlijk zijn moeder

 
Ja, dan schrik je. Het was nét voor de film Chinatown in premiere zou gaan. In 1974 kwam naar buiten dat de zus van Jack, June Nickelson, eigenlijk zijn moeder was. Een journalist van Time was gaan spitten in zijn familiegeschiedenis en had ontdekt dat zijn 'zus' op haar 16de zwanger was en tsja, bijna niemand ambieert het om tienermoeder te worden. June stond aan het begin van een succesvolle danscarrière en haar moeder bood aan het kind op te voeden. Zo geschiedde. Jammer voor Jack Nickolson is dat tegen de tijd dat hij erachter kwam hoe het zat, zijn zus, moeder en oma al overleden waren. 
 
Dit is een interview, niet over dat.. maar wel uit die tijd. 
 

John Travolta is misschien toch wel heel erg homoseksueel

 
Och wat gaat deze roddel al lang rond. En als het inderdaad waar is, is het een raadsel waarom Travolta er zo moeilijk over doet. Er is zelfs gespeculeerd dat zijn homoseksualiteit (of biseksualiteit?) als chantagemiddel wordt ingezet door de Scientology kerk, waar Travolta lid van is geworden. Ook al zoiets aparts. Maar goed, publiek geheim: Travolta is van de mannenliefde. 
 
 

Leighton Meester is in de gevangenis geboren

Als je het over een dubbeltje dat een kwartje werd hebt... Leighton Meester, de ster van Gossip Girl en Life Partners, had een moeder die nogal van de illegale werkzaamheden was. Ze was in 1983 opgepakt voor het smokkelen van zo'n 600 kilo wiet, vanuit Jamaica. Dus nee, geen zakje stuff in haar BH maar echt het grote werk. Oké dan! Dus nee, heel handig was het begin van Leighton haar leven niet, maar ze heeft het toch mooi voor zichzelf geregeld in het leven. 

Roddel en achterklap dus! Ach, soms mag het.