We zouden het bijna vergeten, maar beroemdheden zijn soms net mensen! En mensen zijn wel eens boos. Heel boos. Jammer alleen dat wanneer je een beroemde (film)ster bent en er altijd camera’s in de buurt zijn, de kans groot is dat zo’n woedende escapade vastgelegd wordt. Deze driftige sterren hadden vast graag gehad dat hun woede een betere uitkomt dan reputatieschade zou opleveren. Alleen The Incredible Hulk, wiens film vandaag alweer 10 jaar oud is, gebruikt zijn woede effectief. Ter ere van dit 10-jarige jubileum, zetten wij tien sterren op een rijtje die af en toe zijn voorbeeld volgen.

More content below the advertising

Bill O’Reilly

Jarenlang zat Bill achter de desk voor The O'Reilly Factor en Inside Edition. Een ouwe rot in het vak als hij, zou toch moeten weten dat er af en toe wel eens iets fout kan gaan met de techniek. Toch verloor Bill bijna van woede zijn toupet dankzij een kapotte autocue. Na het kijken van deze video is het niet moeilijk voor te stellen dat dit fragment binnen no time een viraltje was.  

David O. Russell

Regisseur David O. Russel en actrice Lily Tomlin zijn bepaald geen boezemvrienden. Op de set van I Heart Huckabees kregen de twee een onenigheidje wat uitmondde in een hysterische schreeuwpartij van de regisseur. Jammer dat de film zelf niet zo vermakelijk was als dit fragmentje. 

Christian Bale

Ook al is Christian het oogappeltje van vele vrouwelijke fans, de acteur heeft ook een zeer vlambare kant. Op de set van Terminator Salvation lanceerde Christian een hysterische krijs-sessie op een medewerker die hem uit zijn concentratie haalde. En we moeten zeggen: we hebben écht medelijden met die man.

Tyra Banks

Supermodel Tyra Banks is meestal een absoluut pláátje. Behalve als je haar boos maakt. En dat is precies wat America’s Next Top Model-kandidaat Tiffany bij een eliminatie deed. Juryvoorzitter Tyra vond niet dat Tiffany respect en inzet toonde, waardoor de superster overkookte van woede. 

Fajah Lourens

Ook sterren van eigen bodem schieten wel eens uit hun slof. Toen Fajah Lourens meedeed als mama/coach aan Vier Handen Op Een Buik, kon ze het niet al te best vinden met haar toegewezen tienermoeder Romana. De twee eindigden in een wedstrijdje schreeuwen in het openbaar. 

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.