Stranger Things 3 staat alweer twee weken op Netflix, dus goed kans dat je ook dit nieuwe seizoen inmiddels af hebt gekeken. Als je nu nog helemaal in een Stranger Things-rush zit, en op zoek bent naar soortgelijke series om je honger te stillen, dan geven je hierbij een paar tips. Let wel, we beweren niet dat deze series zelfs maar in de buurt komen van deze fenomenale Netflix-serie, maar ze hebben wel overeenkomsten en zijn op hun eigen manier het kijken waard.

Dark

Net als bij het eerste seizoen van Stranger Things draait het bij Dark om de perikelen in een normaal zo rustig dorpje nadat er een jongen is verdwenen. Deze Netflix-serie wordt vaak "de Duitse Stranger Things" genoemd, en de kans is groot dat je er al van gehoord hebt. Samen met het Spaanse Casa de Papel en het Hollands-Vlaamse Undercover is dit één van de weinige niet-Engelstalige Netflix-series die het wereldwijd goed schijnen te doen.

Article continues after the ad

 

The Leftovers

Deze HBO-serie van Damon Lindelof (Lost) wordt wel “de beste serie waar niemand naar keek” genoemd. Ook hier gaat het om bewoners van een dorpje die om mysterieuze bovennatuurlijke omstandigheden verdwijnen, en om de achterblijvers die proberen uit te vinden wat er aan de hand is. Het blijkt dat er een soort “milde versie” van de Thanos-vingerknip uit Avengers: Infinity War is geweest, want 2% van de wereldbevolking is verdwenen. Stranger Things is deze HBO-serie inmiddels al voorbijgestreefd, want The Leftovers stopte na drie seizoenen, terwijl het razend populaire Netflix-kijkcijferkanon na het gloednieuwe derde seizoen zeker nog een vierde seizoen krijgt.

 

The OA

We riepen bij de eerste trailer voor deze Netflix-serie al dat dit de nieuwe serieverslaving voor Stranger Things-fans zou worden en we hadden gelijk. Ook hier draait het weer rond een verdwenen persoon, maar wel eentje die na acht jaar ineens terugkomt. En waar ze eerst blind was kan ze nu ineens zien. Wat is hier gebeurd? Vorige maand vertelden we je uitgebreid waarom je deze sci-fi serie moet kijken.

 

Dead of summer

Deze tienerhorrorserie uit 2016 heeft het maar één seizoen volgehouden, en als je op imdb kijkt zie je dat de meningen erg uiteenlopen over hoe goed of slecht deze tien afleveringen zijn. De positieve reacties prijzen echter het jaren '80-sfeertje waarmee de serie aan Stranger Things doet denken. Omdat Dead of Summer zich daarnaast afspeelt op een zomerkamp doet de serie ook nog denken aan Friday The 13th en aanverwante slasher-films. Wel balen dat Dead of Summer bij Freeform zat, dus moeilijk te kijken valt hier. De eerste aflevering kan je wel op YouTube kijken.

 

The Runaways

Marvel gaat op de Young Adult-toer in deze serie over een groep van zes tieners die erachter komen dat hun ouders superschurken zijn. Vervolgens besluiten ze het op een lopen te zetten, vandaar de titel van de serie. Maar natuurlijk zijn deze kids nergens veilig. Net als Dead of Summer is deze serie hier ook moeilijk te kijken aangezien deze bij Hulu zit.