Samuel en Guzmán in Élite seizoen 4

Heb je alle vier de seizoenen van Élite er doorheen gejaagd? Wees dan niet getreurd, wij hebben nog een paar suggesties waar je verder mee kunt! Deze series zijn bijna zo goed als Élite.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Oscuro deseo (2020)

Netflix

Oscuro deseo is, zoals de naam al doet vermoeden, Spaanstalig en speelt zich af in Mexico. Alma hoort haar man een verdacht telefoontje plegen en vermoedt dat-ie vreemdgaat. Dus wanneer ze die avond uitgaat met een vriendin en hete donder Dário interesse in haar toont, is een slippertje snel gemaakt. Kan gebeuren, maar het wordt wat ingewikkeld wanneer Dário na het weekend een van haar studenten blijkt te zijn. En zelfs dat zou te overzien zijn, maar de situatie wordt nog gecompliceerder als blijkt dat Dário niet zonder reden z'n zwoele blik op Alma heeft laten vallen.

Net zoals in Élite barst deze serie uit z'n voegen van knappe mensen en moet er een flink mysterie opgelost worden. Het eerste seizoen bestaat uit maar liefst 18 afleveringen en seizoen 2 is ook al bevestigd.

 

Article continues after the ad

4. El desorden que dejas (2020)

Netflix

In het Spaanse El desorden que dejas valt Raquel in als lerares op een middelbare school. Wanneer ze op haar eerste dag een briefje ontvangt met de tekst "Hoe lang zal het duren voordat jij ook sterft?", beseft ze dat dit een gevaarlijke klus kan zijn. Raquel gaat op onderzoek uit en ontdekt dat haar leerling Iago (gespeeld door Arón Piper, die we kennen als Ander in Élite) meer weet.

De middelbare school is in deze serie niet zo exclusief en chic als Las Encinas, maar doet er niet voor onder wanneer het aankomt op moord en doodslag en ongezonde relaties.

 

3. Gossip Girl (2007)

Élite werd destijds aangekondigd als het Spaanse antwoord op Gossip Girl. Nu sterven de idioot rijke tieners in Upper East Side niet massaal een vroege dood, maar de knappe types en luxe leventjes vliegen je om de oren. Zes seizoenen lang kan niemand een fashion blunder maken of stiekem tongen in een limo zonder dat het direct op het wereldwijde web geslingerd wordt.

Heb je alle afleveringen allang gezien? (We zijn trots op je) Binnenkort begint de reboot op HBO Max.

Op het moment is Gossip Girl nergens te streamen, dus stof die dvd-speler maar af!

 

El Internado: Las Cumbres (2021)

Amazon Prime Video

In het mysterieuze El Internado: Las Cumbres verdwijnt Manuel in de bossen rondom het internaat. Zijn vrienden gaan, ondanks alle strenge regels, naar hem op zoek en ontdekken een oude sekte. Nu zijn sektes nog nooit goed nieuws geweest en ook dit keer wordt er een beerput aan gedonder opengetrokken. 

 

Summertime (2020)

Netflix

Twee tieners van verschillende komaf worden verliefd op elkaar. Klinkt bekend? In tegenstelling tot Élite komt er in het Italiaanse Summertime bijna geen school aan te pas, want de serie speelt zich af tijdens de zomer. Aan de Adriatische kust viert Summer vakantie en wat is zomervakantie zonder een fatsoenlijke fling?

Zie deze Italiaanse Netflix Original maar als zomers verlof van onze vrienden in Madrid.

Kun je toch nog geen genoeg krijgen van Élite? Lees hier dan alles wat we al weten over seizoen 5!