Als je even langs de rode loper-momentjes, miljoenen-onderkomens en rijen papparazzi kijkt, lijken filmsterren ook maar gewone mensen. En gewone mensen krijgen op de werkvloer wel eens dingen op hun bordje waar ze geen trek in hebben. Als dat bij een acteur gebeurt, moet er vaak een scène omgegooid worden. En zo geschiedde. Dit zijn 5 scènes die acteurs weigerden te filmen.

Taron Egerton

More content below the advertising

 

Taron 'Eggsy' Egerton moest in de Kingsman-films (waarin hij niet meer terugkomt?!) behoorlijk wat vlammende scènes rocken, maar één scène was voor de acteur toch too hot to handle. In een intiem rendez-vousje met Clara (Poppy Delevigne), moest Eggsy met de hand een gps-chip in haar lichaam plaatsen. Je begrijpt het concept. Taron werd van de gedachte alleen al bloednerveus en stelde voor dat Poppy's man het klusje beter kon klaren. De hand in de steamy-scène is dus niet van Taron, maar van Poppy's echtgenoot.

Vin Diesel en Dwayne Johnson

De razendsnelle Fast and the Furious-franchise was bij deel acht (The Fate of the Furious) een stuk minder snel. Twee botsende ego's hielden het filmproces namelijk nog al op. Het schijnt dat producer Diesel een beslissing gemaakt had waar Johnson niet zo van gediend was. Dat resulteerde tot een woede-uitspatting op sociale media van de spierbonk en het feit dat de mannen nadien weigerden om nog samen op de set te staan. De scènes waar de spiermassa's samen in voorkomen, zijn dan ook vaak het product van goede post-productie.

Emma Watson

 

Als je uit een wereld vol toverstokjes en Dooddoeners stapt, kan de overgang naar het comedy-genre een ware cultuurshock zijn. Dat ervaarde Emma Watson al snel, toen ze een klusje in de film This is the End van Seth Rogen, James Franco en Jonah Hill aannam. In een scène waarin Channing Tatum als verrassing een Magic Mike-optreden in niets minder dan een miniscuul stringetje gaf, wist Emma niet wat haar overkwam. Ze stormde de set af en verliet het pand. Ze zullen Emma niet snel weer zonder waarschuwing trakteren op een halfnaakte Channing Tatum.

Robert Pattinson

 

Robert Pattinson vertelde in een uitzending van Jimmy Kimmel Live dat-ie nogal wat pittige scènes gefilmd had in de film Good Time. Toen hem gevraagd werd of hij iets weigerde te filmen zei hij: "O God, ik weet niet of ik dat kan zeggen. Er waren een heleboel dingen die een grens overgingen in deze film. Het is niet eens op de grens, het is er vér overheen. Er was oorspronkelijk een scene - ik weet niet of ik dit kan zeggen - maar mijn karakter, Connie, had een grote affiniteit voor honden... Er is een scène, waarin er een drugsdealer de kamer binnenvalt terwijl ik gemeenschap met een hond had." Robert vertelde dat hij absoluut weigerde de scène te filmen, ook al moest het van de regisseur.

Isla Fisher

 

Toen Isla Fisher in Wedding Crashers de über-kleffe Gloria speelde, leverde ze een prestatie van formaat. Toch moeten we je helaas mededelen dat zo ongeveer de helft van haar scènes door bodydoubles gefilmd is. Zo had de actrice een hand-vervanger om de 'onder de tafel-scène' op te nemen, een borsten-vervanger en een billen-vervanger. "Mijn argument was, dat als je de tepel van een personage ziet, dat ze dan niet meer grappig is. Dan zien mensen haar als iets seksueels in plaats van iemand die heel grappig is", legde de actrice later uit.

Van genoten? Dan wil je vast ook lezen over 7 scènes die voor acteurs ver-schrik-kelijk fout gingen.

More content below the advertising

Queen frontsinger Freddie Mercury was een van de grootste entertainers ooit en acteur Rami Malek weet dat fantastisch te imiteren in Bohemian Rhapsody. Wij kunnen wel een paar redenen bedenken waarom hij dit weekend de Oscar voor Beste Acteur moet winnen!

1. Rami Malek oogt perfect als Freddie Mercury

Dit zag je al aan de eerste filmposter: Rami lijkt als twee druppels water op de beroemde zanger. Normaal gaan biopics twee kanten op: of ze transformeren een acteur totdat hij goed genoeg lijkt op een bekend persoon, of ze geven hun eigen visie op die celebrity en laten de acteur de rest invullen. Rami Malek combineert het beste van beide manieren en spat gelijk van het scherm af zonder het als een ‘trucje’ te laten lijken.

More content below the advertising

2. De huidige Queen bandleden dachten zelfs even dat hij Freddie was!

Rami Malek IS Freddie Mercury. Wie het daar ook mee eens is? De overige bandleden van Queen! Gitarist Brian May vertelde in een interview hoe griezelig de gelijkenissen tussen de acteur en de zanger waren. Ze hielpen achter de schermen mee met advies en doneerden zelfs kleding aan de acteurs. Voor een hele korte periode was Freddie gewoon terug. “He inhabited Freddie to the point where we even started to think of him as Freddie. Really remarkable.”

3. Hij had nul gevoel voor muziek voor hij aan Bohemian Rhapsody begon

Mr. Robot is de grote doorbraak van Rami Malek maar het hackersbestaan heeft hem geen muzikaal gevoel gegeven. Producer Graham King was echter zo overtuigd dat Rami Freddie kon spelen, dat hij de acteur ruim baan gaf om te oefenen. De acteur leerde goed te playbacken en te praten met een gebitje in. Met behulp van een bewegingscoach oefende hij ook alle kleine trekjes van Mercury. Daarom zijn de optredens in de film zo overtuigend.

4. De Oscar jury is dol op acteurs die zich fysiek transformeren zoals Rami Malek

De Oscar voor Beste Acteur wordt vaak ook dankzij de make-up gewonnen. Rami lijkt zelf al veel op Freddie, maar met behulp van make-up en wat protheses groeit hij samen met Mercury mee in z’n uiterlijk en flamboyante stijl. Subtiel maar indrukwekkend!

5. Bohemian Rhapsody eindigt met z’n allersterkste scène 

De grote boze Oscar-jury bestaat uit hele oude mensen en hun geheugen is niet meer op z’n best. Bohemian Rhapsody heeft als voordeel dat de beste scène, het legendarische Live Aid concert, op het eind zit. Bioscoopgangers gingen met kippenvel de zaal uit en hopelijk deed de Oscar-jury dat ook. Overigens heeft de Blu-Ray release van Bohemian Rhapsody echt het hele Live Aid concert als Extra meegeleverd.

6. Rami Malek heeft alle grote awards al gewonnen voor de rol

Als de Oscar dan naar Rami Malek gaat, kan hij het gouden beeldje mooi in z’n uitpuilende prijzenkast zetten. De vertolking van Freddie Mercury was al goed voor een Golden Globe, een SAG Award en een BAFTA Award. Alleen nog de Academy Award en Rami heeft het pretentieuze filmprijzenkwartet compleet!

7. De concurrentie is stevig maar niemand is zo goed als Freddie Mercury

Voor Beste Mannelijke Hoofdrol zijn ook Christian Bale, Bradley Cooper, Willem Dafoe en Viggo Mortensen genomineerd. Vier van de allerbeste Hollywood-acteurs die stuk voor stuk indrukwekkend acteerwerk leveren in hun films. Maar ze missen één ding: Freddie Mercury! Rami Malek speelt letterlijk een showsteler die op eenzame hoogte stond en nu weer staat. Ondanks matige reviews voor Bohemian Rhapsody, is de film een fenomenaal succes wereldwijd en harkt de hoofdrolspeler en de rest van de filmcrew prijs na prijs binnen. Het zou zomaar kunnen dat Freddie Mercury nog één keer zijn magische aantrekkingskracht gebruikt zodat Rami Malek de Oscar verovert…

Als Pixar een film uitbrengt zitten wij vooraan met een gigantische bak popcorn en een Cola Light. Maar minstens zo goed zijn de short films die de animatiereus voor hun lange films afspeelt, als een amuse om je in de juiste Disney-vibe te krijgen. Voor de nieuwste korte film hoef je niet eens naar de bios toe want Pixar heeft hem op YouTube gezet!

More content below the advertising

De Pixar short Kitbull gaat over een avontuurlijke kitten die in contact komt met een gevaarlijke pitbull. Hoe dat afloopt kun je hieronder kijken, maar het is Disney dus (spoiler alert) er worden geen kittens vermoordt! Anders zouden we het ook niet plaatsen op deze nette site natuurlijk…

SparkShorts

Het is de tweede video in een nieuwe reeks die Pixar SparkShorts noemt en gaat gebruiken om andere medewerkers een keer de regiestoel te geven. Kitbull is geregisseerd en geschreven door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn Hendrickson. Je kan ook nog een making-of video kijken hieronder en de tweede SparkShort staat eveneens op het YouTube-kanaal.

Ben je inmiddels klaar voor een Pixar hoofdgerecht? Toy Story 4 draait 26 juni in de Nederlandse bioscopen.