Vandaag is het vijf jaar geleden dat Paul Walker op de veel te jonge leeftijd van 40 jaar bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Daar mogen we best nog steeds van balen.

1 - De Fast & Furious-franchise had met Furious 7 net haar hoogste versnelling bereikt

Vanaf dat Dwayne Johnson in het vijfde deel de cast kwam versterken werden de Fast & Furious-films alsmaar beter. Met Furious 7 bereikte de serie een hoogtepunt.Het werd de laatste waarin Walker te zien was. En ook al is The Rock dan steeds meer de show gaan stelen, het hart van de Fast & Furious-franchise was altijd de vriendschap tussen Vin Diesel’s Dominic Toretto en Walker’s Brian O'Conner. Na het overlijden van Walker viel “The Family” ook achter de schermen uit elkaar, met de breed uitgemeten ruzie tussen Johnson en Diesel tijdens de opnames van het achtste deel. Zou dat ook zijn gebeurd als Paul er nog was?

Article continues after the ad

 

2 - Zijn acteercarrière buiten Fast & Furious begon net weer een beetje op gang te komen

Over de doden niks dan goeds, maar als we heel eerlijk zijn moeten we toch toegeven dat de carrière van Paul buiten de Fast & Furious-films niet zo hard ging. The Skulls was een hitje, en de misdaadfilm Running Scared uit 2006 werd goed ontvangen maar was weinig succesvol. Er leek echter net weer schot te komen in Walker’s “solocarrière” met Brick Mansions, de Amerikaanse remake van de parcours-actiefilm Banlieue 13.

 

3 - Paul leefde echt Fast & Furious net als zijn personage

Ook als de camera's niet draaiden leefde Walker alsof hij echt Brian O'Conner was: de actie-acteur had een collectie van meer dan 30 auto's en hij was een absolute snelheidsduivel. Dat de auto waarin hij verongelukte tussen de 130 en 150 kilometer hard reed op een stuk waar je 70 mocht was dan hoe wrang het ook klinkt een gevalletje van “in het harnas gestorven”. Paul zat echter niet zelf achter het stuur.

4 - Hij had een eigen liefdadige instelling

Zijn goede vriend Roger Rodas was de bestuurder van de auto waarin Paul aan zijn vroegtijdige einde kwam. Rodas was ook sinds 2007 Walker’s financieel adviseur en hielp hem zijn eigen liefdadige instelling Reach Out Worldwide op te richten. Hiermee ging Paul onder meer slachtoffers van aardbevingen in Chili en Haïti helpen. Ook in het echte leven was de man achter Brian O'Conner dus een held.

 

5 - Juist in deze tijden is zijn Reach Out instelling hard nodig

Reach Out Worldwide bestaat nog, maar sinds het overlijden van hun boegbeeld en oprichter krijgt deze instelling natuurlijk beduidend minder publiciteit. En dat is erg zonde, want Reach Out zet zich juist in voor slachtoffers van natuurrampen - en die komen door de almaar heviger wordende klimaatverandering steeds vaker voor. Het werk wat Reach Out doet is dus hard nodig!