Na 10 jaar is er nog vaak genoeg commentaar over The Twilight Saga. Sommigen vinden het superslecht, maar als je het aan de fans vraagt is het verhaal van Edward en Bella wel degelijk de perfecte love story. Er zijn genoeg films die een poging deden om de vampierenreeks na te apen, helaas zonder succes. Ze kunnen niet tippen aan Twilight. Hier zijn vijf redenen waarom.

1. Age is just a number

Iedereen weet dat Edward Cullen al meer dan 100 jaar is; zelfs Bella. Dat hield haar gevoelens toch niet tegen. Ze werd verliefd op hem, no matter hoe oud ‘ie is. Maar ja… dat is ook niet héél moeilijk. Hij is namelijk heel knap.

Article continues after the ad

2. Edward beschermt haar altijd

In het begin van de relatie probeert Edward Bella te ontwijken. Toch voelt ‘ie zich steeds aangetrokken tot haar. Edwards verlangen naar Bella is zo vraatzuchtig, dat hij letterlijk haar bloed wil drinken. Zij was na die vluchtige ontmoeting zo gefascineerd met hem, dat ze haar leven niet meer kon voorstellen zonder de vampier. En andersom: vanaf het moment dat hij Bella redde werd hij bewust van zijn gevoelens voor haar. Swoon!

3.  Ze kunnen niet zonder elkaar leven

In het tweede deel verlaat Edward het dorpje waar ze in wonen, omdat Jasper Bella probeert aan te vallen. Hij vindt de situatie te gevaarlijk en liegt daarom over zijn gevoelens voor haar. Hierdoor wordt Bella erg depressief. Wanneer Edward denkt dat Bella dood is, reist naar Italië om daar aan de Volturi te vragen of ze hem willen vermoorden. Gelukkig is ze net op tijd bij hem. Phew!

4. De bruiloft was perfect

Aan het begin van deel vier is het eindelijk zo ver: in een prachtige ceremonie met alle vrienden en familie trouwen Bella en Edward met elkaar. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze voor het eerst seks. Edward is er in eerste instantie tegen, omdat hij haar geen pijn wil doen. What a gentleman!

 

5.  Ze hebben een schattig vampier-kindje

Bella merkt tijdens haar huwelijksreis dat ze zwanger is. Het is Edwards kindje en daarmee ook een vampier. De baby groeit hierdoor veel sneller dan bij een normale zwangerschap. Door bloed te drinken blijven Bella en de baby in leven. Edward haat dat ze zwanger is, omdat ‘ie bang is dat Bella doodgaat. Hij wil de baby vermoorden, tot hij de gedachtes van de baby hoort en erachter komt dat ze van Bella houdt. Na de bevalling van Renesmee zorgt Edward ervoor dat Bella ook eindelijk een vampier wordt.

Bella en Edward hebben alles voor elkaar over. Als dat geen liefde is, dan weten wij het ook niet meer! Ben jij een Twilight-fan? Lees dan ook 10 feitjes die zelfs de grootste fans zullen verbazen.