Steengoed drama met Elisabeth Moss en Alexis Bledel

Vanaf vandaag kan je het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale bekijken op Videoland. Dat is goed nieuws, want deze onverwachte hit uit Amerika is de beste serie van 2017. Wij vertellen je waarom.

Het verhaal is steengoed

Na een crisis waarbij een overgroot deel van de vrouwen onvruchtbaar blijkt te zijn, neemt een ultrareligieus regime de macht over in Amerika. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen baren worden gevangenomen en aan het werk gezet als Handmaiden. Handmaidens worden gedwongen kinderen te baren voor de rijke elite, met alle gevolgen van dien. Hoofdpersoon Offred (Elisabeth Moss) is zo’n Handmaiden. Meer gaan we lekker niet verklappen. 

De cast is waanzinnig

Naast een briljant spelende Elisabeth Moss (Mad Men) verlenen ook Alexis Bledel (Gilmore Girls), Yvonne Strahovski (Dexter), Samira Wiley (Orange is the New Black), Ann Dowd (Marley & Me) en Joseph Fiennes (Shakespear in Love) hun acteerkunsten aan de serie. Stuk voor stuk leveren ze magistraal acteerwerk. Moss, Bledel en Dowd gingen allemaal met een Emmy naar huis.

Het ziet er prachtig uit

Dit kunnen we wel gaan uitleggen, maar waarom kijk je hieronder niet gewoon even de trailer?

Je kan er wat van leren

De serie heeft wat te vertellen en is niet bang om een paar kritische vragen te stellen over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, het huwelijk, religieus extremisme, populisme en het teruggrijpen naar conservatieve ideeën ten tijde van crisis. Dit maakt de serie fascinerend en beangstigend tegelijk. 

Het is gewoon ontzettend spannend

The Handmaid’s Tale kijkt niet makkelijk weg. De serie heeft een erg beklemmende sfeer, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit. Een simpel potje scrabble wordt zo al een zenuwslopende bedoeling. Toch zit je daarom vanaf begin tot eind aan de buis gekluisterd. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.