Komende week gaat Spider-Man: Into the Spider-Verse in première. Wij vertellen je waarom je deze briljante superheldenfilm voor geen goud mag missen!

1. It’s the remix, baby!

Toen Peter Parker werd gebeten door een spin met… Ja ja, dat weten we nu wel! Het oorsprongsverhaal van Spider-Man is in de reboots en vervolgen al zo vaak verteld, dat zelfs wij een beetje genoeg kregen van ons favoriete webhoofd. Spider-Man: Into the Spider-Verse pakt het gelukkig iets anders aan. Deze keer wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Miles Morales, een scholier uit Brooklyn met een voorliefde voor hiphop en graffiti. En omdat het verhaal zich afspeelt in een andere dimensie, hebben de makers alle vrijheid om hun eigen draai te geven aan de Marvel-mythologie. Dit resulteert in de meest verfrissende en verrassende Spidey-film aller tijden!

2. Spidey zag er nog nooit zo goed uit

Zoals gezegd speelt Spider-Man: Into the Spider-Verse zich af in een andere dimensie. Het voortbestaan van deze realiteit wordt echter bedreigd door de Kingpin. Deze superschurk voert gevaarlijke experimenten uit om toegang te krijgen tot andere werelden. De bizarre experimenten zijn voor de tekenaars een prima excuus om lekker los te gaan met de duizelingwekkende 3D effecten. Daarnaast is de oogstrelende animatiestijl een unieke mix tussen vernieuwend en aangenaam retro, inclusief tekstkaders en uitgeschreven geluidseffecten (KA-BOOM!). Pure eye-candy!

 

3. Sterrencast in de stemmencast

De interdimensionale experimenten hebben tot gevolg dat een aantal Spider-Mensen uit alternatieve dimensies hun weg weten te vinden naar deze realiteit. Deze moeten de handen ineenslaan om de Kingpin en zijn handlangers te stoppen. En om al deze Spider-types tot leven te wekken, zijn niet de minste acteurs ingevlogen. Zo herkennen we in de duistere Spider-Noir niemand minder dan cultheld Nicolas Cage. En topkomiek John Mulaney maakt zijn filmdebuut als het prettig gestoorde tekenfilmvarkentje Spider-Ham. Ook de schurken zijn dik in orde, met Ray Donovan-ster Liev Schreiber als de Kingpin en Oscarwinnaar Mahershala Ali als de Prowler. Voeg daarbij toffe gastrolletjes van onder anderen Chris Pine en Oscar Isaac, en je hebt een cast om je vingers bij af te likken!

4. Stan the Man!

Vorige maand overleed Stan Lee, de grondlegger van het Marvel-universum. Gelukkig had de legendarische stripschrijver wel al zijn gastrol opgenomen voor Spider-Man: Into the Spider-Verse. Nu levert de ontmoeting tussen de titelheld en zijn bedenker sowieso al een mooie scène op, maar met het overlijden van Stan Lee nog vers in ons geheugen zullen de meeste fans het niet droog houden. En zo is Spider-Man: Into the Spider-Verse niet alleen een prachtige ode aan Stan Lee, maar ook aan zijn meest geliefde creatie.

5. De beste post-credits scène sinds Deadpool 2

Wanneer na twee adembenemende uren de aftiteling over het scherm rolt, is de kans groot dat je een traantje moet wegpinken. Niet alleen vanwege de ontroerende ode aan Stan Lee, maar ook vanwege het spervuur aan scherpe grappen. Maar het komisch hoogtepunt moet dan nog komen! We gaan het hier natuurlijk niet spoilen, maar blijf na de film vooral zitten voor de beste post-credits scene sinds Deadpool 2. Deze vormt de perfecte afsluiter van een perfecte film!

Spider-Man: Into the Spider-Verse draait vanaf 20 december in de bioscopen!

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!