Het kleurrijke en muzikale maar vooral waargebeurde verhaal van Elton John is vanavond om 20:30 uur voor het eerst op televisie te zien, bij Spike.

Al heel jong komt Reginald Dwight erachter dat hij anders is dan veel andere kinderen in zijn Londense buitenwijk. Hij blijkt een pianovirtuoos, maar pas als hij tekstschrijver Bernie Taupin leert kennen, komt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij verandert zijn naam in Elton John en wordt een superster. Met alle gevolgen maar vooral ook verleidingen van dien.

Het is nogal een levensverhaal, dat van Elton. Geen wonder dus dat er in 2019 een filmversie kwam: Rocketman. Vanavond is de Nederlandse tv-première te zien op Spike, en die wil je écht niet missen. Want…

…Elton werkte zelf mee aan het script en de opnames

Article continues after the ad

De shopaholic, alcoholic en coke-aholic zanger heeft geen enkele intentie om zijn levensverhaal weg te stoppen en was nauw betrokken bij de opnames van de film. Zo hielp hij eigenhandig mee de acteur die hem zou spelen uit te kiezen, werkte hij mee aan het script en schreef hij (met Bernie Taupin uiteraard) zelfs een heel nieuw nummer voor de film. Ideaal, zo’n ervaringsdeskundige.

…het wordt gegarandeerd meeblèren

Zelfs als je denkt dat je níet zoveel van Elton John kent, blijk je groot te zijn geworden met zijn muziek. Your Song, Tiny Dancer, Candle in the Wind, Can You Feel the Love Tonight en natuurlijk Rocketman… wat is er fijner op de vrijdagavond dan een meezinger en meedanser op je scherm?

…Taron Egerton is een superster en kan nog écht zingen ook

Dikke kans dat je hem wel kent van de Kingsmen-films, maar Taron Egerton ziet er in Rocketman wel even anders uit dan als een gentleman spy. Hij liet zijn hoofd deels kaalscheren voor de rol, kwam flink aan en dook (met de hulp van Elton) de studio in om alle nummers zélf in te zingen. Reken maar dat je zijn naam nog vaak zult horen de komende jaren.

…de regisseur maakte ook deze populaire muziekfilm

Dexter Fletcher heeft zijn sporen wel verdiend als het gaat om het maken van fijne pop-films. Hij is ook de man achter een klein muziekfilmpje dat je misschien ook wel gezien hebt de laatste jaren: Bohemian Rhapsody. Ja, officieel is die van de hand van Bryan Singer. Maar toen die halverwege de opnames moest afhaken, stapte Fletcher in zijn schoenen om de Queen-film tot een goed einde te brengen. In Rocketman kun je zien hoe hij het doet als hij helemaal zijn eigen film mag maken.

…als de film in de smaak valt, is er nog véél meer te genieten

Ben je na het zien van Rocketman nog niet uitge-Elton’d dan kun je heel wat kanten op. Zo zijn er natuurlijk zijn vele albums, kun je ook de soundtrack van Rocketman downloaden (waarop Elton én Taron zingen). Wil je nóg dieper in de psyche van Elton duiken dan is er ook nog zijn autobiografie Me (Ik), waarin hij bepaald geen blad voor de mond neemt.

Rocketman, vrijdag 6 augustus om 20.30 uur bij Spike (bij KPN op kanaal 13, bij Ziggo op kanaal 16)