Mr. Mercedes seizoen 3

Een cynische detective maakt jacht op de verknipte seriemoordenaar Mr. Mercedes. Wij vertellen je waarom je deze spannende thrillerserie eens moet checken op Ziggo Movies & Series!

Op een verschrikkelijke dag boort een auto zich in een rij mensen. Het incident veroorzaakt veel doden en gewonden en rechercheur Bill Hodges (Brendan Gleeson) onderzoekt de zaak. Tevergeefs: de ‘Mercedes-killer’ wordt nooit gevonden…

1. Mr. Mercedes is loeispannend!

Na zijn pensioen raakt Hodges in een depressie en twijfelt hij of zijn leven nog zin heeft. Als hij een einde aan zijn leven wil maken zoekt ‘Mr. Mercedes’ weer contact met de detective om hem te kwellen. Hij hóópt de speurneus het laatste zetje te geven, maar dat pakt anders uit: Hodges zweert dat hij de psychopaat zal tegenhouden!

Hodges zint op gerechtigheid (én een doel in zijn leven) en begint een bittere jacht op de moordenaar. De ‘Mercedes-killer’ heeft in de tussentijd niet stilgezeten en bereidt een nieuwe dodelijke aanslag voor.

Article continues after the ad

 

2. Het verhaal is van Stephen King

Het verhaal van Mr. Mercedes is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van… Stephen King! King liet de bovennatuurlijke verschijnselen (grotendeels) links liggen in de thrillers Mr. Mercedes, Finders Keepers en End of Watch. De eerste twee seizoenen van Mr. Mercedes behandelen het eerste én het derde boek; het derde seizoen richt zich vooral op Finders Keepers.

De spannende thrillerserie werd al snel een publieksfavoriet voor de Amerikaanse zender Audience Network. Helaas stopte de zender in 2020 te bestaan en is het onduidelijk of Mr. Mercedes ergens anders terugkeert… De eerste twee seizoenen vertellen gelukkig wél een afgerond verhaal, en het derde kent ook een acceptabel einde.

Stephen King is zelf trouwens ontzettend in zijn nopjes met Mr. Mercedes, en dat is niet altijd het geval met zijn boekverfilmingen!

 

3. Brendan Gleeson is geweldig!

Brendan Gleeson (Harry Potter, Paddington 2) speelt de gekwelde detective Bill Hodges. Hij wordt bijgestaan door computerexpert Jerome Robinson (Jharrel Jerome; When They See Us) en Holly Gibney (Justine Lupe; The Marvelous Mrs. Maisel). Vooral Gleeson is enorm overtuigend als de bittere Hodges, die zich alleen nog door het leven sleept om Mr. Mercedes uit te schakelen. Gleeson won voor de rol een Satellite Award.

4. Mr. Mercedes = enorme griezel

Zoals het hoort steelt de bad guy ook regelmatig de show! De gestoorde, maar dodelijk intelligente ‘Mr. Mercedes’ wordt gespeeld door Harry Treadaway, die je misschien wel kent als Victor Frankenstein uit Penny Dreadful. Brady Hartsfield, zoals de Mercedes-killer eigenlijk heet, is zo gek als een deur maar hij heeft het niet van een vreemde.

Zijn moeder (en geliefde!) voedde hem op voor galg en rad en beloonde zijn sadistische impulsen. De verwaarloosde Hartsfield verdiepte zich enorm in elektronica en gebruikt zijn kennis om mensen lichamelijk én geestelijk te martelen. Niemand bekommerde zich om Hartsfield dus wil hij wereldberoemd worden: het liefst met gewetenloos bloedvergieten!

Zowel Hodges en Hartsfield zijn zwaar beschadigd, en hun wederzijdse obsessie veroorzaakt een dodelijk kat- en muisspel.

5. Mr. Mercedes op Ziggo

De eerste twee seizoenen van Mr. Mercedes waren al te bekijken via Ziggo en sinds vandaag staat het derde seizoen erbij! In totaal staan er 30 loeispannende episodes voor je klaar. In het aanbod van Ziggo vind je sowieso een paar geweldige serieklassiekers!